miercuri, 6 octombrie 2010

Liverpool a fost vândută în sfârşit !

   Am scăpat de americani !!! Astăzi, site-ul oficial al lui Liverpool şi toate ziarele engleze au pus pe prima pagină faptul că Liverpool a fost vândută celor de la New England Sports Ventures (NESV).
Foştii proprietari nu au fost acceptaţi de fani, şi trebuiau să plătească până la 15 octombrie, 282 de milioane de lire sterline către Royal Bank of Scotland. 

     "Sunt încântat că am reuşit cu succes să încheiem procesul de vânzare care a fost dificil şi anevoios. Consiliul de Administraţie a decis să accepte oferta NESV deoarece a întrunit condiţiile cerute. Filozofia NESV se rezumă doar la victorie şi a demonstrat acest lucru pe deplin la Red Sox. Ne-am întalnit cu ei în Boston, Londra şi Liverpool de-a lungul mai multor săptămâni şi am fost impresionaţi de viziunea lor pentru Liverpool. Aceasta ofertă ne permite să ne plătim datoriile şi să ne concentrăm la investiţii in echipa. Sunt dezamăgit că proprietarii au încercat totul pentru a împiedica această vânzare",  a declarat Martin Broughton, preşedintele FC Liverpool.

   Vânzarea necesită aprobarea proprietarilor şi a Premier League, iar acordul final trebuie să treacă o procedură judiciara.

   Consorţiul New England Sports Ventures, ce deţine gruparea de base-ball Boston Red Sox, este condus de John William Henry II si Tom Warner.

  Clubul Liverpool, cu datorii de 300 de milioane de euro, a fost scos la vânzare în aprilie de Tom Hicks si George Gillett pentru 351,4 milioane de lire sterline (403,5 milioane de euro).     Proprietarii americani, care nu au fost acceptaţi de fani, au termen până la 15 octombrie să ramburseze la Royal Bank of Scotland un imprumut de 282 de milioane de lire sterline.

  In plan sportiv, Liverpool ocupă locul 18, retrogradabil, dupa şapte etape în Premier League.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.