duminică, 27 aprilie 2014

AVANCRONICĂ: Liverpool v Chelsea


Am ajuns în fața celor trei mari finale pe care le avem de disputat, ocupând prima poziție a clasamentului. Chelsea încearcă să ne împiedice, să mai aducă un gram de presiune în ultimele două etape, dar va reuși oare echipa lui Mourinho, improvizată sau cum o fi, să pună capăt seriei noastre remarcabile?

Astăzi, pe Eurosport, de la ora 16:00, Liverpool primește vizita lui Chelsea Londra, într-o partidă care ne-ar putea face campioni în proporție de 99%.

Scurtă prezentare ...

Ultima șansă la titlu a lui Chelsea se joacă pe Anfield. Victoria este absolut necesară pentru trupa condusă de Special One, care se gândește parcă și mai mult la returul semifinalei Uefa Champions League. Vorbele aruncate de Mourinho, cum că va roti echipa pe Merseyside, dacă va primi undă verde de la conducere sunt doar niște jocuri ale minții, care nu ne vor răpune niciodată.

Noi, cu o victorie, punem o mână zdravănă pe trofeu. 8 puncte în fața lui Chelsea, cu un singur "dușman" în coastă (Manchester City), ne va ușura drumul către titlul cu numărul 19, așteptat de 24 de ani.

Brendan și Mourinho, doi antrenori de calitate. Va reuși fostul elev să-și învingă profesorul?

Informații echipe

Liverpool nu se poate bucura de serviciile lui Jose Enrique, jucător pentru care sezonul este încheiat. De asemenea, Jordan Henderson este suspendat încă două partide, dar pierderea nu pare a fi prea mare la mijloc, ținând cont de evoluțiile englezului în ultima perioadă. Singurul semn de întrebare este pus asupra lui Sturridge. Al doilea golgheter din campionat după Suarez este incert pentru această întâlnire. Probabil un ultim control medical va decide dacă atacantul britanic va putea evolua sau nu în acest derby. Totuși, la cum au circulat zvonurile până acum, s-ar putea să-l vedem pe banca de rezerve.

Chelsea se prezintă mult mai rău. Parcă Dumnezeu a aranjat totul pentru noi. Petr Cech și John Terry vor lipsi datorită unor probleme medicale destul de serioase, Ramires este suspendat, în timp ce Hazard și Eto'o sunt incerți. Cei doi au lipsit cu Atletico și nu cred că Mourinho îi va forța cu Liverpool (dacă vor fi declarați apți), având în vedere că gruparea de pe Stamford Bridge este la un pas de a juca finala Champions League de la Lisabona. Totuși, în ciuda listei de indisponibilități, să nu-i subestimăm. Mourinho este un antrenor viclean!

Predicția mea ...

Până nu vezi formulele de start, în special a lui Chelsea, îți este greu să prezici un rezultat. Întotdeauna am fost fanul unui start bun de meci, cu gol din partea noastră, pentru a ne ușura munca. Același lucru mi-l doresc și în privința acestei partide. 

Cred cu tărie că ne vom impune, în ciuda oponenței tactice a lui Mourinho. Merg pe o victorie la maximum două goluri diferență: 3-1.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.