duminică, 13 aprilie 2014

AVANCRONICĂ: Liverpool v Man City


Toată privirile sunt îndreptate în acest week-end pe Liverpool - Manchester City. Parcă nici Bayern - Dortmund sau meciurile lui Real Madrid sau Barcelona nu au mai contat așa de mult, știind că astăzi, 13 aprilie 2014, Premier League oferă unul dintre cele mai interesante meciuri din ultimii ani.

Partida va începe de la ora 15:37, fiind transmisă de Eurosport. De ce la această oră? Probabil Hillsborough disaster vă spune multe. Se va ține un minut de reculegere, urmând ca partida să înceapă cu șapte minute întârziere, în semn de respect, așa cum au început și alte meciuri din această etapă de Premier League.

Scurtă introducere ...

Liverpool, echipa gazdă și ocupanta primei poziții a clasamentului, vine după o serie de lăudat. Ultima victimă a fost West Ham United, în deplasare. Stevie ne-a adus victoria prin două penalty-uri executate perfect, care ne mențin acolo sus, cu cinci etape înainte de final.

Băieții au un moral excelent. Au conștientizat că acum e momentul și nu trebuie să-i ia din perfecțiune. Liverpool trebuie să încerce din răsputeri să câștige fiecare partidă, pentru ca la final să devenim campioni. Avem o șansă uriașă, pe care trebuie să o luăm cu ambele mâini. 

De partea cealaltă, Manchester City este o echipă foarte puternică, cu cel mai valoros lot din Premier League. De ceva vreme joacă bine și pe teren străin, lucru care mă îngrijorează. 

După părerea mea, acesta este cel mai greu meci din cele rămase, mai dificil decât cel cu Chelsea. Pellegrini știe cum stă treaba, nepermițându-și să se încurce pe Anfield. Cred că cetățenii s-ar mulțumi cu un punct, dar dacă vor avea șansa, ne vor bate.

Informații echipe 

Daniel Agger a revenit în prima echipă a lui Brendan. Sakho a evoluat etapa trecută și a făcut-o foarte bine. Acum nu știu pe cine va scoate Rodgers din echipă, dar intuiesc că va juca cu Skrtel - Agger. 

Jose Enrique este singura absență din tabăra noastră. Sincer, după cum merg lucrurile, nu cred că spaniolul mai are vreo șansă să joace în acest sezon.

Manchester City este o echipă care s-a descurcat fără Aguero în ultimele cinci partide. Chestia este că acum, jucătorul argentinian are mari șanse să joace. Nu este o vestea prea bună, dar asta e. Nastasic este singurul absent, în timp ce Toure și-a revenit după micile probleme medicale acuzate în etapa precedentă.

Am auzit astăzi că Vincent Kompany ar putea lipsi. Nu cred că este adevărat, dar dacă ar absenta, cu siguranță că cetățenii ar dispune de o defensivă mult mai penetrabilă. Oricum, și așa, Suarez și Sturridge sunt greu de oprit.

Predicția mea ...

Trebuie să recunosc că îmi este foarte greu să prezic un rezultat. Mă tem de un egal, dar în același timp mă tem că atmosfera de pe Anfield ne va împinge de la spate spre un meci reușit din toate punctele de vedere. Suporterii au fost fenomenali în ultimele partide pentru că au încredere în băieți și simt că putem să adjudecăm trofeul suprem.

Vom avea probleme cu Aguero, City vor avea probleme cu SAS. Noi vom ataca, ei la fel ... se anunță un meci superb. Merg pe un 2-1 în favoarea noastră.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.