joi, 28 august 2014

Liverpool, înapoi acolo unde îi este locul

Patru ani a durat până când Liverpool s-a întors din nou printre granzii continentului în cea mai puternică competiție intercluburi din lume. De luna viitoare vom avea din nou ocazia să vedem Liverpool în serile de Champions League, cu speranța că băieții conduși de Brendan Rodgers vor reuși să facă un parcurs cât mai bun în această competiție atât de prestigioasă. Poate că trofeul nu îl vom caștiga, cu toate că tot noi am arătat în 2005 că orice este posibil, dar cu siguranță orice adversar care va veni pe Anfield va avea un meci foarte greu.

Până la atmosfera de pe Anfield, Liverpool va fi mâine extrasă din a treia urnă valorică în cadrul galei de la Monaco cu ocazia căreia se vor stabili grupele din acest sezon de UEFA Champions League. Din aceeași urnă mai fac parte și alte echipe cu nume în fotbalul european cum ar fi Leverkusen, Ajax, Athletic Bilbao sau Sporting Lisabona.

Prima urnă valorică le va aduce cormoranilor unul dintre următorii adversari: Real Madrid, Barcelona, Bayern Muchen, Benfica, Atletico Madrid și Porto, întrucat Liverpool nu poate juca în faza grupelor cu Arsenal si Chelsea. Dacă ar fi să alegem un adversar accesibil din cele șase cu siguranță acesta ar fi dat de Benfica sau Porto, două echipe care în general își fac coeficientul pe baza meciurilor din Europa League.

Urna a doua vine cu o listă de adversari la fel de periculoși ca și prima, aici aflându-se nume ca Dortmund, Juventus, Șahtior Donetsk, PSG și Shalke. De aici, cea mai accesibilă variantă rămâne Basel, o echipă care sezonul trecut a reușit să facă un parcurs remarcabil în Europa League unde a atins faza sferturilor de finală după ce a reușit să termine pe locul trei în grupa de Champions League.

Ultima urnă valorică aduce doar un singur adversar care teoretic ar putea să îi pună probleme lui Liverpool, acesta fiind AS Roma. În rest, orice adversar ar întâlni din această urnă, băieții lui Brendan Rodgers ar trebui să scoată toate cele 6 puncte puse în joc.

Mai pe scurt, cea mai usoară grupă pentru Liverpool ar fi una din care ar mai face parte Benfica, Basel și Maribor. De partea cealaltă, cea mai grea grupă posibilă va aduce pe Anfield pe Real Madrid, PSG și AS Roma.

Personal, îmi doresc ca din cei trei adversari ce vor fi extrași mâine, unul să fie cu nume, ca să putem vedea și noi la ce nivel se află echipa pe plan european, iar celelalte două să fie echipe accesibile ca să ne putem concentra în același timp și pe meciurile din campionat. Dacă ar fi să aleg, aș prefera o grupă cu Porto, Dortmund și, de ce nu, Ludogorets. Poate unii dintre noi vor avea ocazia să îi vadă pe viu pe favoriți la bulgari, asta dacă nu putem face deplasări mai lungi.

Voi ce adversari așteptați?

Și o a doua întrebare: unde credeți că se va opri Liverpool în acest an de Champions League?
Eu cred că un sfert de finală este posibil. Acum rămâne de văzut.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.