duminică, 31 august 2014

Tottenham 0-3 Liverpool


Un sezon nou, aceeaşi poveste însă pe White Hart Lane. Liverpool a surclasat-o din nou pe Tottenham şi parcă şi-a recăpătat pofta de goluri. Băieţii lui Rodgers au practicat un joc inteligent şi au ştiut să-şi facă meciul uşor.

Sterling a deschis scorul în minutul 8, în urma unei faze frumoase începută de Sturridge, continuată de Henderson şi finalizată de tânărul jucător englez. Prima repriză a fost una echilibrată, cu un joc bun practicat de ambele echipe. În tabără noastră s-au greşit totuşi multe pase, Sakho în special, dar şi Gerrard, care s-a revanşat oarecum în partea a doua a meciului, au pus echipa în câteva situaţii periculoase, însă din fericire Tottenham nu a reuşit să-şi fructifice ocaziile.

A doua repriză a început la fel de bine pentru cormorani. Gerrard a majorat diferenţa în minutul 49 în urma unui penalty obţinut de Joe Allen. Trebuie menţinoat că centralul Phil Dowd a acoradat mult prea uşor acest penalty. Scorul final a fost stabilit de Alberto Moreno, după o oră de joc. Fundaşul spaniol a marcat primul său gol pentru Liverpool după o cursă impresionantă. Golul său mi-a amintit de cel înscris de Flanagan la ultima deplasare pe White Hart Lane, aceeaşi bucurie imensă de după gol. Pe final, Sterling a mai ratat câteva ocazii mari. Este un fotbalist extraordinar, dar trebuie să mai lucreze la finalizare, să-şi folosească mai des şi piciorul stâng.

Astăzi a debutat şi Balotelli, care a ratat câteva şanse importante să marcheze primul gol pentru LFC. A avut însă o evoluţie bună, la fel ca şi Manquillo şi Moreno. Emre Can a intrat foarte bine în meci, cred că merită să fie titular, dar probabil locul lui Allen va fi luat de Lallana pe viitor. Henderson a fost din nou fantastic. E greu să piardă echipa atunci când acesta are o evoluţie bună. Sakho însă a fost destul de ezitant astăzi, a dat multe pase greşite, iar Lovren îşi pierde de multe ori adversarul din marcaj. Urmează două săptămâni de pauză, iar apoi meci pe Anfield cu Aston Villa. "You'll Never Walk Alone!"


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.