marți, 26 august 2014

Meciul cu City, Balotelli, echipa....




   Meciul de ieri cu City ne-a arătat cine suntem în acest moment: o echipă naivă. După meciul din finalul sezonului trecut, City a ştiut cum s-o abordeze pe Liverpool, a ştiut când să cedeze posesia, s-o lase să se zbată, şi a ştiut exact când să atace. Problemele noastre au fost de ordin tactic, iar eu cred că Brendan Rodgers a greşit echipa. 


  • Apărarea: moale pe benzi, greoaie pe centru. Johnson anemic, iar Moreno prea fricos, dar din câte am înţeles, a jucat uşor accidentat. În centru Lovren a fost buba, toate golurile au venit din greşelile lui, Moreno având şi el o contribuţie semnificativă. La primul gol, Lovren respinge mingea incomod câtre Moreno, Jovetic îi ciupeşte mingea şi înscrie. La al doilea gol, Lovren a ieşit aiurea, Moreno era uitat de bunul Dumnezeu undeva mai în faţă, iar pe partea lor a rămas un bulevard care a fost speculat de cei de la City. La golul trei, Moreno nu îl jenează sub nici o formă pe Navas, care dă o pasă excelentă în adăncime către Aguero, care ţâşneşte de lângă acelaşi Lovren, şi înscrie. În opinia mea, apărarea are nevoie de un fundaş central cu mobilitate şi tehnic, gen David Luiz, problema fiind aceea că centrul apărării noastre este unul greoi, fără tehnică şi nu se pretează la stilul de joc al lui Liverpool. Pe benzi, Moreno(cred că poate mult mai mult), Manquillo şi Flanagan rămân primele opţiuni, Enrique nu cred că mai poate din cauza accidentărilor, iar Jonhson.... e Johnson, nu ne putem baza pe el. Eu aş vedea apărarea aşa:Manquillo(Flanagan)-Skrtel(Lovren)-Sakho-Moreno.De ce Sakho? Ştiu de ce este în stare, iar dacă nu este pus să se complice cu pase sau ieşiri din apărare cu mingea la picior, este excelent.
  • Mijlocul: slab, Gerrard, Allen şi Henderson nu cred că se potrivesc. Gerrard se vrea a fi un fel de Pirlo, nu? Păi şi Pirlo are pe lângă el un Vidal, un Pogba, un Marchisio(iar la naţională şi un De Rossi), jucători solizi şi cu o calitate net superioară lui Allen şi Henderson(cu tot respectul pentru ei). Mijlocul nostru format din Gerrard, Allen şi Henderson este unul previzibil, încet, iar o echipă solidă ne poate bloca uşor, aceştia nefiind nişte mingicari. În opinia mea, cred că pe lângă Gerrard ar fi nevoie de un jucător puternic, în vână(aici l-am putea folosi pe Can), şi altul tehnic(Coutinho), pentru a se putea completa reciproc. Mie unul mi se pare că un mijloc Can-Gerrard-Coutinho(care se completează reciproc) e mai bun decât Henderson-Gerrard-Allen(care sunt acelaşi gen de jucători).
  • Atacul: Coutinho şi Sturridge au fost izolaţi, iar Sterling mai mult s-a zbătut, fără reuşită însă. Eu aş fi folosit un trident format din Sterling, Sturridge(şi pe viitor şi Balotelli) şi Markovic.
Cât despre venirea lui Balotelli, să fie primită. Eu cred că el poate fi disciplinat, mai ales dacă este conştient de faptul că aceasta este ultima lui şansă de a arăta ceea ce poate cu adevărat. El în primele 6 luni la AC Milan a fost decisiv în calificarea Milanului în preliminariile UEFA Champions League prin cele 12 goluri ale sale care au adus echipei nu mai puţin de 10 puncte(fără acele 10 puncte, Milan nici măcar Europa League nu prindea). Cât timp el e serios în teren, iar echipa îl va ajuta, cred că poate fi unul din cei mai buni marcatori din Premier League.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.