luni, 22 septembrie 2014

Perioada grea


Am vrut sa scriu dupa meciul cu West Ham, sa scriu lucruri optimiste despre echipa, lucruri care sa va faca sa sperati ca echipa nu e chiar asa de prabusita, dar inainte sa va conving pe voi, mi-a fost greu sa ma conving pe mine ca suntem bine.

E adevarat, ne lipseste Suarez, si ne lipseste al dracului de mult. A sclintilat pe parcursul precedentului sezon, si doar asta a facut ca echipa sa para buna per total, faptul ca atacul a fost foarte productiv. E greu sa nu ii duci lipsa unui atacant care ti-a produs aproape 50 de goluri intr-un sezon, vorbind aici de goluri si de asisturi.

Incecand sa privesc si partea pozitiva a lucrurilor, sa spun cate ceva despre Liverpool-ul de sub comanda lui Brendan. Da, Brendan a preluat echipa intr-o perioada neagra a clubului, bla-bla-bla... nu asta e ideea. Ideea e ca a luat o echipa de pe locul 8, si a facut-o de locul 2 in (cat?) 18 luni. La asta ma tot gandesc, ca a facut echipa sa mearga bine cu nu cine stie ce staruri. Deci, acum de ce nu ar face-o sa mearga bine? Problema in momentul asta e timpul, pentru ca jucam trei meciuri pe saptamana si pentru ca toata suflarea cormorana asteapta o continuitate a rezultatelor din ultimul sezon, continuitate care este imposibila prompt.

Nu ma indoiesc de calitatile de manager ale lui Brendan, stie sa le insufle lucruri pozitive jucatorilor, sa ii motiveze, sa ii faca sa rada, are o relatie calda cu jucatorii, fara dubiu. Nu l-am auzit niciodata pe managerul nostru sa critice echipa dupa un meci, sa ii reproseze ceva unui jucator, sau sa tipe la un jucator ca nu a facut un lucru in timpul meciului. E un manager contemporan Brendan, cu toate calitatile pe care le are orice alt manager de clasa mondiala.

Sunt la fel de dezamagit de prabusirea echipei ca si voi, si sunt la fel de surprins. Asta nu inseamna ca tradez echipa. Sa scriu un lucru negativ despre echipa, o sa fie ultimul lucru pe care o sa ma vedeti ca il fac. Sau sa gandesc un lucru negativ de spre echipa? Echipa care imi da atatea lucruri de trait la fiecare meci? Nu. Refuz complet sa o privesc dintr-un punct de vedere intunecat. 

Inca avem lideri in echipa, lideri care trebuie sa ia echipa in mana, iar jucatorii pe care i-am adus au o groaza de potential, si nu ar mai trebui sa ii desfiintati dupa o oarecare infrangere, doar pentru ca au gresit o faza. 

E o perioada grea, dar asta nu ma face sa nu astept meciul de maine cu Middlesborough ca pe un derby.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.