miercuri, 22 mai 2013

Loialitatea lui Seba trebuie rasplatita!


   Orice jucator isi doreste sa joace. Nu putem contesta acest lucru. De asemenea, nu putem contesta nici urmatorul fapt: atunci cand vezi ca nu esti selectionat pentru a juca timp de mai multe partide, fiind la club de mai mult timp si asteptandu-ti randul, te gandesti la plecare, la o solutie mai buna, la o destinatie mai potrivita. Aici il putem da exemplu pe Coutinho, jucator care si-a dorit nespus de mult sa joace, iar noi i-am oferit ceea ce si-a dorit. Oare sa fie in aceeasi situatie si Sebastian Coates?

   Brendan Rodgers a laudat astazi loialitatea jucatorului uruguayan, care in ciuda faptului ca nu a jucat prea multe partide in acest sezon, a continuat sa se antreneze din greu, cu un optimism greu de mentinut in asemenea situatii.

   Imi amintesc de super-golul lui Seba in acea partida cu QPR. Absolut magnific. Chiar daca mai greseste uneori, cred ca jucatorul uruguayan are potential. Si aceste greseli se pot explica intr-un anumit mod. Coates primeste sanse putine, iar cand le are la mana, va dati seama ce presiune este pe umerii lui pentru a-l impresiona pe antrenor? Destul de greu sa rezisti, mai ales cand ai doar 22 de ani si experienta mai putina.

   Se zvonea ca Brendan doreste sa aduca doi fundasi centrali, ceea ce mi se pare o mare prostie, in conditiile in care Skrtel, Agger si Coates vor ramane, iar Kelly ar putea fi folosit si el uneori in centru. 

   Coates trebuie sa fie folosit din ce in ce mai mult! Fizic pentru Premier League are, insa trebuie lucrat mai mult la aspectele importante de care trebuie sa tina cont un fundas central in timpul jocului, incluzand aici si jocul de pase, esential in Premier League. Nu vad rostul aducerii a doi fundasi centrali. Poate unul este necesar, dar sa nu uitam ca partea stanga a apararii este neacoperita. Jose Enrique are nevoie de concurenta. Ma astept la decizii eficiente din partea lui Brendan Rodgers.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.