duminică, 17 noiembrie 2013

ANALIZĂ: Cea mai bună formație?

 
 
   Putem afirma că am fost martorii câtorva schimbări tactice pe parcursul acestui sezon, marea majoritate fiind reușite. Brendan a trecut printr-un 3-5-2, 4-2-3-1, dar și printr-un 4-3-3, care după părerea mea este cea mai eficientă formulă pe care am putea-o folosi, dacă avem cam tot lotul dispoziție.

   Este foarte bine că jucătorii răspund destul de bine la aceste schimbări tactice. Cu toții am fost părtași la lungile perioade de acomodare a echipei sub conducerea unor antrenori precum Roy Hodgson, care parcă nu mai găsea cel mai bun sistem.

   În ultima dispută, împotriva lui Fulham, Rodgers a apelat la un 4-3-3, care s-a dovedit a fi aproape perfect, văzând un Liverpool care a avut una dintre cele mai bune prestații ale sezonului. Totuși, managerul nord-irlandez a precizat că face aceste schimbări pentru a mai roti lotul.

  Totul se îndreaptă spre bine. Mă gândeam azi-dimineață ... în ultimii ani nu postam prea multe articole despre posibila șansă pe care o merită anumiți jucători, probabil datorită slabei concurențe, dar anul ăsta, lucrurile au luat o turnură favorabilă. Totuși, să revenim la dezbaterea despre schimbările tactice.

3-5-2



   Rodgers a folosit această formulă de foarte multe ori în acest sezon, mai ales datorită lipsei lui Coutinho. Este evident că această așezare garantează într-o proporție foarte mare posesia, însă are parte și de un dezavantaj major, cum ar fi expunerea liniei de fund, formată din doar trei apărători. Un exemplu ar fi partida cu Newcastle, scor 2-2.

4-2-3-1



   Probabil cea mai folosită formulă din Premier League, care se axează pe forța mijlocașilor, mai ales a celor ofensivi, dar și pe forța atacantului. Totuși, noi avem o problemă la mijloc în ceea ce privește alegerea celor doi mijlocași centrali. Pe de o parte, Gerrard este titular fără doar și poate, dar dintre Lucas și Henderson nu prea poți alege în acest moment. Ambii joacă foarte bine și ar fi păcat să-l lași pe unul dintre ei pe bancă.

   Prin această așezare poți oferi șanse unor jucători precum Aspas, Moses sau Sterling, care nu prea prin echipa în ultima perioadă. Bine, Iago este accidentat.

4-3-3



   Pentru mine, cea mai potrivită așezare pentru noi, în momentul de față. Liverpool, o echipă puternică, de care adversarii au frică, a cărei jucători beneficiază de o libertate nemaipomenită. Cei trei din atac, schimbă foarte des pozițiile, sarcinile ... a lot of flexibility. De asemenea, mijlocașul defensiv (Lucas Leiva), poate coborî pentru a ajuta apărarea, când fundașii laterali au urcat. 

  Per total, cred că această așezare ne garantează o posesie aproape la fel de bună ca în cazul 3-5-2. Exemplu: Liverpool 4-0 Fulham. I-am terorizat!

Deci, ce așezare credeți că este cea mai potrivită pentru noi în momentul de față?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.