sâmbătă, 23 noiembrie 2013

AVANCRONICĂ: Everton v Liverpool


   Astăzi, ora 14:45, pe Goodison Park, derby-ul orașului: Everton - Liverpool. Un meci parcă din ce în ce mai încins de la un sezon la altul. Pe terenul caramelelor, întotdeauna am avut parte de mai multe goluri, așa că, de ce nu am avea parte și astăzi de mai multe reușite din partea cormoranilor?
   
   Liverpool se clasează în momentul de față pe poziția a doua, la două puncte în spatele lui Arsenal, care primește în această etapă vizita lui Southampton, o echipă destul e incomodă. Băieții lui Brendan par motivați, mai ales după acel 4-0 aplicat lui Fulham. Nașul lui Everton pare a fi Suarez, care sper să îndeplinească aceeași funcție onorabilă (de naș) și în meciul de astăzi.

   Everton este într-o perioadă de tranziție, după plecarea lui David Moyes, însă Roberto Martinez pare că se descurcă, clasând echipa pe poziția a 6-a în momentul de față. Pe teren propriu nu au pierdut încă în acest sezon, dar sper că totul va fi de partea cormoranilor.

   Experimentatul Phil Dowd va conduce această partidă de la centru, al patrulea arbitru fiind bine-cunoscutul Howard Webb.

Informații echipe


   Everton nu întâmpină prea mari probleme în privința indisponibilităților. Alcaraz și Hibbert au revenit, în timp ce Gibson și Arouna Kone rămân pe lista celor absenți pentru o perioadă mai lungă.

   Liverpool nu se poate bucura de serviciile lui Jose Enrique, care se pare că va suferi o operație. Cissokho i-ar putea lua locul. Sturridge este incert, dar cred că va juca, în timp ce Suarez va evolua mai mult ca sigur, în ciuda oboselii adunate după partidele de la națională, alături de lungul zbor cu avionul către Anglia. 

Predicția mea ...


   Citeam astăzi că în 42 de derby-uri dintre aceste două echipe au fost arătate 20 de cartonașe roșii. Duel aprig. Știam asta și cred că de o asemenea partidă vom avea parte astăzi ... aprigă. Everton este o echipă care se mișcă bine pe teren propriu. În ultima dispută din Premier League, contra celor de la Crystal Palace, am înțeles că nu prea le-a ieșit nimic. Totuși, mi-e puțin frică și de abordarea pe care o vom avea. Adică, Sturridge se luptă cu o problemă medicală, Suarez vine obosit ... oare vom reuși să ne impunem punctul de vedere? Dacă o vom face, sunt sigur că vom câștiga. Merg cu încredere pe un 1-2.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.