sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Meci fantastic: Everton 3-3 Liverpool



   Ăsta da derby... 

   Goodison Park a găzduit astăzi un meci fabulos, un derby care a întrecut toate aşteptările, un meci care m-a dus prin toate stările, de la extaz la agonie, iar probabil tensiunea mi-a crescut spre final mult peste limita normală. Bineînţeles că sunt supărat că nu am câştigat cele trei puncte, însă mă bucur extrem de mult că am văzut o astfel de partidă.

   Scorul a fost deschis rapid de către Coutinho. În minutul 5 Gerrard execută perfect o lovitură de la colţul terenului, mingea este deviată de Suarez şi ajunge la Coutinho, care singur în faţa porţii nu iartă şi face 1-0 pentru Liverpool. Avantajul cormoranilor nu durează decât 3 minute, deoarece tot dintr-un corner Everton egalează prin Mirallas. Deşi gazdele au presat mai mult şi păreau că domină uşor meciul, Suarez o readuce pe Liverpool în avantaj, după ce execută perfect o lovitură libera de la peste 20 de metri. Un gol absolut superb...

   La pauză scorul a fost 2-1 pentru noi, deşi Everton a ratat mai multe ocazii importante şi având şi o posesie superioară, 60%-40%. În minutul 60 s-a produs unul din momentele cheie ale acestui meci, cred eu. Allen a ratat o ocazie monumentală, singur cu portarul a tras pe lângă, deşi îl mai avea şi pe Suarez liber în stânga sa. Dacă am fi marcat, se făcea 3-1 pentru noi şi cred că nu mai puteam pierde cele 3 puncte. A urmat o serie de parade excepţionale din partea lui Mignolet, Everton căutând disperată egalarea. Până la urmă, Lukaku duce scorul la 2-2, fundaşii noştri fiind spectatori la duelul dintre cei doi coechipieri ai naţionalei Belgiei, Lukaku şi Mignolet. Suarez ratează o ocazie foarte mare în minutul 79, fază ce a precedat intrarea lui Sturridge în locul lui Lucas. Apoi, Everton forţează din nou prin Deulofeu, însă Mignolet intervine foarte bine. În minutul 82 totul părea să se transforme într-un adevărat coşmar, coşmar numit Lukaku. Tânărul atacant o aduce pe Everton pentru prima dată în avantaj în acest meci cu o lovitură de cap imparabilă. Însă Sturridge aduce un punct din această deplasare după o fază fixă în ultimul minut al timpului regulamentar. Mi-aş fi dorit ca acest meci să nu se mai termine, mai ales că în prelungiri au mai fost trei ocazii mari, două în contul nostru ratate de Moses şi Suarez.

   Aşadar, a fost un meci foarte frumos, despre care se poate vorbi mult timp. O mulţime de ocazii la ambele porţi, goluri spectaculoase, dueluri încrâncenate, toate ingredientele unui derby adevărat. În apărare sunt în continuare foarte multe probleme, Everton a marcat trei glouri astăzi şi ar fi putut marca şi mai multe, dacă nu-l avem pe acest portar excepţional Mignolet. Mijlocul a suferit din nou, am văzut multe pase date aiurea, ba prea tare, ba prea încet. Mă bucur însă că atacul merge foarte bine şi iată încă o etapă în care Suarez şi Sturridge marchează, deşi ultimul a jucat mai puţin de un sfert de oră. Urmează o partidă aparent mai uşoară, acasă cu Hull şi nu este loc de surprize. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.