sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Arsenal 2-0 Liverpool


   Arsenal a câştigat derby-ul etapei a 10-a şi se distanţează în fruntea clasamentului, iar noi rămânem pe locul 3, cel puţin până mâine. Astăzi am arătat foarte multe slăbiciuni, în special la mijlocul terenului şi pe benzi.

   Echipa a început tot într-un 3-5-2, cu Cissokho şi, surprinzător, Flanagan ca 'wing-back'. Sincer, mie mi s-a luat de acest sistem, care nouă nu ni se potriveşte, mai ales când pe benzi îi ai doar pe Aly şi Flanagan, primul având o evoluţie jenantă, iar al doilea nemaijucând de foarte mult timp. Până la golul lui Cazorla din minutul 19, Arsenal a presat mai mult, singura ocazie a cormoranilor aparţinându-i lui Henderson, care rămas singur cu Szczesny şi-a arătat 'valoarea' şi a trimis mingea pe lângă poartă. Până la pauză tot Arsenal a dominat, având de mai multe ori şansa golului 2.

   La pauză Coutinho l-a înlocuit pe Cissokho, o schimbare mai mult decât logică. Astfel, sistemul s-a schimbat într-un 4-4-2 şi parcă Liverpool a început mai bine, Henderson ratând o şansă mare de egalare. După o oră de joc, Ramsey a înscris un gol superb şi a stabilit scorul final, 2-0. Liverpool a încercat în zadar să reintre în meci, cea mai mare ocazie aparţinându-i lui Suarez spre finalul meciului, când a ratat singur cu portarul, putând foarte uşor să-i paseze lui Sturridge, aflat într-o poziţie mai bună.

   Astfel, Liverpool pierde acest derby şi ne trezeşte la realitate. Majoritatea jucătorilor au avut o evoluţie foarte slabă, în special Toure, Cissokho şi Henderson. La fazele fixe, ca de obicei, nu le-am dat emoţii adversarilor. Avem un mijloc extrem de subţire, iar sistemul 3-5-2 eu consider că nu ne avantajează deloc. Asta este, mergem mai departe, urmează meciul cu Fulham pe care trebuie să-l câştigăm şi să ne menţinem acolo sus. "You'll Never Walk Alone!"


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.