sâmbătă, 29 martie 2014

AVANCRONICĂ: Liverpool v Tottenham


Seria de victorii a cormoranilor poate continua și în această etapă, însă de această dată va trebui să înfruntăm un adversar puternic - Tottenham Hotspur. 

Elevii lui Sherwood vin pe Anfield pentru a-și mai spăla din păcatele comise în ultima vreme, poziția acestora în clasament nefiind prea dorită de finanțatorii și fanii echipei de pe White Hart Lane, ținând cont de achizițiile făcute în vară. Totuși, de atunci, multe s-au mai schimbat la echipa din capitala Angliei.

Partida va începe de la ora 18:00.

Scurtă prezentare ...

Aș vrea să încep prin a spune că mi-am dorit enorm să afirm acest lucru: dacă Liverpool câștigă în fața lui Tottenham, urcă pe primul loc al clasamentului, cu două puncte avans față de Chelsea, dar cu gândul la restanțele lui City.

Echipa lui Mourinho a pierdut în această etapă, scor 1-0 pe terenul codașei Crystal Palace, iar Manchester City a remizat pe Emirates. Totuși, chiar dacă cetățenii câștigă restanțele, iar noi trecem de Tottenham și de ei în meciul direct (considerând că am câștigat tot până atunci), ne vom situa pe prima poziție a clasamentului.

În momentul de față, totul depinde de noi. Dacă vom câștiga toate partidele până la final, suntem campioni, dar să lăsăm această preocupare pe altădată. Revenind la partida cu Spurs ...

Șapte victorii consecutive are trupa lui Brendan. Totul merge ca și uns, dar parcă deficitele din apărare ne îngândurează destul de des. Trei goluri primite la Cardiff, trei cu Swansea acasă ... nu ar trebui să ne reprezinte, dar atâta timp cât câștigăm acele meciuri, pe mine nu mă deranjează.

Tottenham, o echipă destul de inconstantă. Drumul către Champions League este cam greu de atins, de aceea, cred că londonezii țintesc o calificare în Europa League. 

În ultima etapă, 3-2 cu Southampton pe White Hart Lane. Cam chinuit rezultatul ... 

Oricum, trebuie să recunosc că în ultimii ani, meciurile cu Spurs de pe Anfield au fost foarte grele pentru noi. Sperăm să nu fie cazul acestuia, unde avem nevoie de victorie ca de apă. Vreau să fim pe primul loc după această etapă!

Informații echipe

Liverpool beneficiază de întreg lotul, cu excepția lui Jose Enrique, care nu pare că dă semne de o revenire rapidă. SAS în atac, dar un semn de întrebare reprezintă titularizarea lui Allen la mijloc, care nu prea demonstrează că merită să joace. Vom vedea care va fi decizia lui Brendan ...

Tottenham se bucură de revenirea lui Dawson în apărare. De asemenea, Chiricheș este apt și el, dar nu cred că va fi folosit în acest derby de către managerul echipei londoneze, Tim Sherwood. Adebayor a lipsit în meciul cu Soton datorită unor probleme medicale, dar se pare că va reuși să-și intre în formă până la startul întâlnirii. Walker, Capoue și Lamela vor absenta.

Predicția mea ...

Liverpool s-a cam chinuit cu Sunderland. Presiunea inițializată de posibilitatea câștigării titlului îi paște pe jucători. Brendan trebuie să lucreze la asta și să-i păstreze motivați, cu picioarele pe pământ. Cred că și Stevie G. are astfel de emoții, mai ales că nici el nu a mai câștigat un titlu în Premier League până acum. 

Cât despre această partidă, va fi foarte, foarte grea. Dacă joacă, Adebayor ne va îngreuna misiunea de a ne impune. Consider că este un jucător foarte bun, care poate rezolva orice meci în orice secundă. De Soldado nu îmi este atât de frică. Pare greoi, nefiind capabil să stârnească acea scânteie de pe faza ofensivă a lui Tottenham. Eriksen pare în formă, dar nu e suficient pentru Tottenham, ca să obțină puncte pe Anfield.

Sunt aproape convins că băieții noștri vor dori să facă uitate câteva secvențe din meciul cu Sunderland, iar încurajați de posibilitatea de a urca pe primul loc, suporteri, antrenori și alți factori ... cred că se vor impune la limită. După părerea mea, este esențial să ne impunem jocul încă din primele minute, iar dacă mai și marcăm repede, treaba e rezolvată. Merg pe un 3-1 în favoarea noastră.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.