sâmbătă, 15 martie 2014

AVANCRONICĂ: Man United v Liverpool


După două săptămâni de pauză, Liverpool este pusă în fața unui adevărat test în Barclays Premier League. Manchester United ne întâmpină pe Old Trafford, cu o dorință mare de victorie, într-o partidă care va începe de la ora 15:30, fiind transmisă de Eurosport.

Scurtă prezentare ...

Diavolii roșii nu traversează o perioadă prea bună. Poziția nefavorabilă din campionatul intern și șansele mici de calificare în următoarea fază a Champions League-ului îl îngândurează pe David Moyes, care dorește cu orice preț să obțină toată punctele din acest derby.

Pe de altă parte, managerul echipei de pe Old Trafford se gândește și la partida cu Olympiakos, de miercuri. Jucătorii săi trebuie să fie apți, cu poftă de joc, cu moral bun, iar asta l-ar putea forța să regândească puțin așezarea din teren.

Totuși, la un meci de o asemenea anvergură, nu cred că Moyes își permite să odihnească jucători de calitate.

Liverpool vine după un 3-0 pe terenul lui Southampton, victorie care le-a ridicat moralul cormoranilor, mai ales pe teren străin, acolo unde au probleme cu impunerea jocului de la un capăt la altul al partidei.

Brendan nu are alte griji, Liverpool fiind implicată doar în bătaia aprigă din Premier League. Chelsea a pierdut pe terenul lui Aston Villa, iar o victorie ne-ar apropia de echipa lui Mourinho. Băieții sunt încrezători și sunt sigur că rezultatul de pe Villa Park le va acorda un impuls pozitiv.

Informații echipe

În tabăra gazdelor, Rafael, Evans și Hernandez au șanse să fie incluși cel puțin pe lista jucătorilor pentru această întâlnire, în ciuda unor mici probleme medicale pe care le-au avut în ultima perioadă. Nani a revenit la antrenamente, însă nu cred că va fi pregătit să evolueze. Totuși, Moyes are o sarcină destul de grea, în a alege între Van Persie și Welbeck, englezul fiind introdus în locul olandezului în duelul cu West Brom din ultima etapă. Ba chiar mai mult, Danny a și marcat.

De partea cealaltă, Liverpool are parte de două reveniri în prima echipă: Lucas și Sakho. Ambii au șanse mari să evolueze, însă nu știu dacă Brendan îi va forța încă din primul minut. Enrique rămâne în perioada de reabilitare, dar pot spună că va reveni și el cât de curând.

Predicția mea ...

Manchester United este favorită la pariuri, deși în realitate nu prea pare. Suporterii s-ar bucura enorm dacă ar opri-o pe Liverpool din calea spre un final de campionat cât mai reușit. E clar, e un derby nebun al Angliei, în care orice rezultat este posibil, dar după părerea mea, favoriții suntem noi. Înclin spre un X2, dar ca scor, să zicem un 1-2. Cam îndrăzneț sau se poate și mai mult?


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.