sâmbătă, 8 februarie 2014

AVANCRONICĂ: Liverpool v Arsenal


14:45, în direct pe Eurosport
   
   Astăzi, începând cu ora 14:45, Anfield Road este gazda unui meci de zile mari. Ocupanta locului 4, Liverpool, primește vizita lui Arsenal Londra, actualul lider al clasamentului, într-o partidă ce nu trebuie ratată.


Scurtă prezentare ...

   Gazdele, adică noi, neînvinși în 2014, venim după un egal neașteptat pe terenul lui West Brom. Două puncte pierdute acolo, care trebuie recuperate cât mai repede posibil, duelul cu tunarii lui Wenger fiind cel mai potrivit pentru a face acest lucru.

   Pe Anfield suntem de temut pentru oricine. 31 de puncte din 36 posibile, alături de 33 de goluri marcate, ne transformă într-o fortăreață greu de străpuns.

   Suarez și Sturridge, cel mai în formă cuplu de atacanți în momentul de față din Premier League, îl îngândurează pe Arsene Wenger, care va trebui să le impună băieților săi un joc defensiv perfect, ca să nu primească gol.

   De partea cealaltă, Arsenal se află pe prima poziție a clasamentului, cu două puncte avans față de locul secund. Sunt sigur că aceștia vor încerca să se așeze cât mai bine în fruntea ierarhiei, iar pentru asta, vor veni pe Merseyside să-și vândă foarte scump pielea.

   Tunarii practică un fotbal bunișor. Chiar dacă uneori nu dă roadele așteptate, aceștia continuă să câștige. Totuși, am observat că au ajuns acolo sus datorită unui plus pe care consider că îl au. Nu se prea încurcă cu echipele mici, iar asta este cât se poate de indicat dacă dorești să te bați pentru locurile fruntașe.

Informații echipe

   Liverpool va fi lipsită și în această întâlnire de serviciile a doi fundași centrali de bază: Daniel Agger și Mamadou Sakho. Primul lipsește din partida cu Oldham, din FA Cup, iar francezul absentează de la acel derby pierdut pe Stamford Bridge, în fața lui Chelsea. De asemenea, Brendan nu se va putea baza pe serviciile lui Johnson, Enrique și Lucas, alți trei titulari.

   Arsenal se bucură de revenirea lui Jack Wilshere, întors după accidentarea suferită la gleznă. Flamini este suspendat, în timp ce Ramsey, Vermaelen și noua achiziție, Kallstrom, nu sunt disponibili datorită accidentărilor. Tot datorită problemelor medicale mai vechi, care necesită și acum tratament, vor absenta și Sanogo, Walcott și Abou Diaby. 

Predicția mea ...

   Meci greu pentru ambele formații. Băieții lui Wenger vor avea parte în următoarea perioadă de niște dispute destul de încinse, aceasta fiind prima dintre ele. Pe Anfield, rezultatele sunt de partea lor în ultimul timp, iar dacă vor triumfa, cred că trebuie considerați favoriți la titlu.

   Totuși ... totuși ... cu SAS în atac, Liverpool are un cuvânt greu de spus. Presați și de rezultatul nesatisfăcător din ultima etapă, cred că elevii lui Rodgers vor da o replică pe măsura așteptărilor noastre, iar Arsenal va fi supusă pe Anfield. Merg pe un 2-1 sau 3-2, în favoarea noastră. 


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.