joi, 20 iunie 2013

Christian Atsu, un viitor star


   Gruparea pregătită de Brendan Rodgers își continuă aventura pe piața transferurilor. Antrenorul nord-irlandez dorește să aducă jucători cât mai repede posibil, pentru a-i avea în timpul perioadei de pregătire pe care o vom desfășura pe tărâm asiatic. E clar. Brendan are planuri mari pentru sezonul viitor, știind că așteptările suporterilor cresc.

   Unul dintre jucătorii despre care s-a dezbătut puțin în trecut și începe să se dezbată și mai mult în acest sezon este talentul lui FC Porto, Christian Atsu.

   Mai multe detalii ...


   Acest jucător vine din Ghana și are 21 de ani. În ultimele două sezoane, Atsu a fost prezent în prima echipă a grupării portugheze, chiar dacă nu a jucat de fiecare dată ca titular. Este aripă stânga, stângaci, dar poate juca și pe dreapta, având o putere mare de a pătrunde în centru (gen Robben). Christian este un jucător foarte rapid, agresiv, care pătrunde cu ușurință datorită fizicului și plecării sale de pe loc, în interiorul careului advers. 

Prețul jucătorului ... cam ieftin ... de ce?


   Se zvonește că 3 milioane de lire sterline este suma pentru care s-ar putea face afacerea. Atsu a intrat în ultimul an de contract cu gruparea de pe Dragao, refuzând să-și prelungească înțelegerea. Ce-i drept, nu este nici atât de cunoscut pe plan fotbalistic. Are doar opt apariții la echipa națională și tot atâtea în Champions League. 

S-ar potrivi în jocul nostru?


   Știm prea bine ce tip de jucători caută Brendan. Atsu poate fi ușor inclus în acest filtru. Assaidi este pe picior de plecare, iar Sterling sau chiar Coutinho, nu sunt atât de puternici în asaltarea careului advers. Nu cred că se va impune din prima, dar cred că ar fi o alternativă bună pentru atac.

   Transferul său seamănă puțin cu cel al lui Coutinho. Inter l-a lăsat pe Philippe să plece pentru o sumă modică, știind că are atât de mult talent, și uite cum a explodat la noi. De asemenea, mulți se întreabă de ce tratează FC Porto situația lui Atsu cu atât de multă ușurință, știind că și acesta va exploda în viitorul apropiat?! Asta mă întreb și eu, dar mai bine ar fi să se asigure Brendan că este potrivit pentru noi, să-l aducă, pentru ca mai apoi să-i exploateze calitățile.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.