joi, 13 iunie 2013

Despre transferuri si altele...

In Brendan Rodgers I trust!
     Inainte de toate vreau sa scriu ca nu stiu mai nimic despre plecarea lui Suarez la Real Madrid si ca nu am cautat stiri despre acest subiect, pentru ca sper ca el sa ramana pe Anfield.

   Voiam sa spun doar ca parerea mea este ca in campionatul urmator simt ca o sa avem un cuvand greu de spus. Nu se vor incheia glumele sarcastice ale adversarilor, gen: "Anul asta e al nostru" / "E pe drecu"... Nu cred ca o sa fie anul nostru, adica nu o sa luam campionatul, dar clubul prinde din nou contur. Daca din 2008, de cand nu mai prindem Champions League in special echipa de fotbal s-a deformat, nu mai avea nicio consistenta, acum simt ca pe undeva echipa incepe iar sa prinda contur, sa devina vasta, sa prinda vana.

   Legat de transferuri, se stie, Toure si Aspas sunt ai nostri. Se speculeaza ca foarte curand se vor oficializa si alte doua transferuri, cel al lui Ilori de la Sporting Lisabona, si al lui Alberto de la Sevilla. Ilori am citit ca si-a manifestat dorinta sa joace pentru Liverpool, iar pana ce cluburile se vor intelege e doar o chestiune de timp. Intre 3 si 4 milioane de lire se situeaza suma transferului. Luis Alberto ar fi putut sa ramana la Barcelona B dupa imprumutul de la Sevilla, dar catalanii au foarte multi mijlocasi de creatie si spaniolul simte ca e cazul sa plece. De asemenea, clauza prin care Barca B putea sa il cumpere definitiv a expirat azi, deci si in acest caz sa zicem ca e o chestiune de timp pana la confirmarea transferului. Si Ilori, si Alberto au 20 de ani. Ar mai fi de discutat transferul lui Mihtarian. Am inteles de pe facebook ca se va forta bugetul pentru transferuri pentru a fi adus pentru 20 de milioane de lire, si banii acestia vor veni probabil de pe urma vanzarii lui Carroll (mai mult ca sigur) la West Ham. Cam astea sunt cele mai de seama zvonuri de pe piata transferurilor in ceea ce ne priveste.

   Nu stiu cum as putea sa il categorisesc pe Suarez. Niciodata nu a dat semne ca e un sentimental, un romantic, ci mai degraba un pragmatic. Daca a vrut sa faca un lucru, l-a facut si gata, chiar daca si-a luat toata lumea in cap. Eu nu as putea decat sa ii reprosez faptul ca, exact ca si in cazul lui Torres, echipa se construia in jurul lui, si nu ar fi indicat sa o lase balta tocmai acum. Dar Liverpool poate sa creeze un idol in fiecare sezon, deci nu mi-e frica fara el. 

   Una peste alta, ar fi atacantul de baza in sezonul urmator, poate sustinul de Mihtarian, ajutat de Coutinho, de Aspas, de Sturridge, am avea un parcurs de campionat senzational, nu ma indoiesc de asta. 

   Cam atat am avut de spus. YNWA!


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.