sâmbătă, 1 iunie 2013

Problema fundașului central


   În ciuda suișurilor și coborâșurilor din ultimii ani, eram măcar sigur de un singur lucru la Liverpool: Jamie Carragher patrula mereu cu succes pe linia de fund. Iată-mă ajuns să nu mai fiu sigur nici de acest lucru, datorită retragerii lui.

   Brendan Rodgers caută soluții cât mai viabile pentru a acoperi acest gol imens lăsat de Carra. Noi, suporterii, dezbatem în fiecare zi pe site și pe rețelele de socializare problema noului partener al lui Daniel Agger. De aceea, vă propun în acest articol să analizăm fiecare soluție posibilă, urmând ca la final să tragem o concluzie cât mai viabilă pentru echipa noastră.
  • Kolo Toure. Brendan a căutat experiență, a căutat un model pentru tinerii jucători ... cineva care să aibă puterea de a se impune. L-a adus pe acest ivorian, care are peste 100 de selecții la națională și două titluri câștigate în Premier League. În rândul fanilor, părerile sunt împărțite. Personal, această achiziție îmi este pe plac, cu toate că nu sunt sigur dacă Kolo va fi titular pe Anfield.
  • Kyriakos Papadopoulos. Un nume extrem de vehiculat în ultima vreme. La doar 21 de ani, grecul este cotat la 20 de milioane de euro, fiind urmărit de Zenit, Chelsea și de noi. Se zvonea că tatăl acestuia ar fi venit în Liverpool pentru a discuta cu oficialii echipei noastre. Nu știu cât este de adevărată această informație, dar știu că acest jucător a susținut că dorește să rămână la Schalke. Totuși, cu toții știm că asemenea declarații nu mai au nicio valoare a doua zi, când orice s-ar putea întâmpla.

  • Toby Alderweireld. Un tânăr de 23 de ani, care tocmai a câștigat titlul cu Ajax Amsterdam. Auzisem că și-a declarat simpatia pentru echipa noastră (”Liverpool îndeplinește criteriile mele.”), dar nu văd un interes mai mare pentru achiziționarea acestuia. Foarte mulți fani îl preferă pe el în locul lui Papadopoulos. Ca o 'mică speranță mai mare', nu m-aș supăra dacă i-am transfera de la Ajax și pe Eriksen și pe Alderweireld, în această vară. Cam îndrăzneț, nu?
  • Martin Skrtel. Cine ar juca mai bine alături de Agger, decât Skrtel? Cei doi au mai jucat împreună foarte mult timp, iar Brendan ar putea opta pentru această soluție din nou, cu condiția ca fundașul slovac să nu plece, dar presimt că situația lui depinde de transferurile pe care le vom face în zona defensivă.
  • Sebastian Coates. Uruguayan-ul nu prea a jucat pentru Liverpool. Încă mă urmărește acel gol fabulos din partida cu QPR. Oare o fi timpul ca Sebastian să facă un pas înainte și să primească mai multe șanse?
  • Martin Kelly/Andre Wisdom. Doi tineri jucători care au fost folosiți până acum ca apărători dreapta. Cum nu prea îl miști pe Johnson de acolo, aceștia ar putea fi trecuți puțin prin centru, unde cred că au mai jucat. Dacă nu mă înșel, Wisdom era de meserie fundaș central. Fizic are. La fel și Kelly. Totuși, riscăm atât de mult bazându-ne pe acești tineri?
   Alte opinii? ... Sau acestea sunt soluțiile asupra cărora trebuie să medităm? Analizați atent toate costurile care ar fi implicate în fiecare situație de mai sus și aștept comentariile voastre cu privire la ce ați face dacă ați fi în locul lui Brendan Rodgers. O să-mi exprim și eu alegerea, dar încă meditez ... 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.