marți, 28 ianuarie 2014

AVANCRONICĂ: Liverpool v Everton

Suarez în partida tur. Ce bine a pus-o atunci?!
   În această seară se va disputa unul dintre cele mai încinse derby-uri de pe Merseyside din ultimii ani, datorită competiției existente între cele două rivale: Liverpool și Everton. Această dușmănie este încurajată și de pozițiile ocupate de cele două formații în clasament, ambele cu speranțe la un loc de Uefa Champions League.

  Brendan Rodgers caută o primă victorie în fața lui Everton, de când este antrenorul cormoranilor înregistrând doar rezultate de egalitate în compania echipei rivale. Acel 3-3 din tur ne îndeamnă să credem că și în această seară vom avea parte de o partidă cu multe goluri.

  Everton face cel mai bun sezon din ultimii ani. Roberto Martinez a ridicat foarte mult calitatea caramelelor, făcându-l uitat pe David Moyes, plecat pe Old Trafford. Gruparea spaniolului nu o duce excelent în deplasare, dar de remarcat este că singura înfrângere a acestora pe teren străin, în acest sezon, a avut loc pe terenul lui Manchester City.

Informații echipe

   În tabăra noastră, Lucas, Johnson, Agger și Sakho lipsesc cu siguranță. Despre Enrique nu am mai auzit nimic, dar se pare că va lipsi și el. Joe Allen este pus sub semnul întrebării. Brendan va decide înaintea partidei dacă-l va include sau nu în lot. Vorbind despre reveniri, Flanagan ar putea juca pe dreapta, în locul lui Kelly, dar această decizie rămâne la latitudinea antrenorului. 

   Everton ar putea beneficia pentru prima dată de serviciile lui Lacina Traore, jucător venit sub formă de împrumut de la Monaco. Totuși, din ce am înțeles, ivorianul este accidentat și ar putea rata un loc pe banca de rezerve. Rămâne de văzut ce va decide Martinez în cazul său. Oricum, caramelele au câțiva jucători importanți puși sub semnul întrebării. Este vorba despre Jagielka, Distin, Alcaraz, Coleman, Barkley și Pienaar. Vom vedea la ora meciului la care dintre ei se va apela și la care nu.

Predicția mea ...

   Liverpool s-a mișcat bine în partida cu Bournemouth, Everton a făcut același lucru în duelul cu Stevenage. Totuși, rămâne în amintire evoluția noastră destul de proastă din meciul cu Aston Villa. Băieții par să fie motivați până la sânge, iar o victorie ar fi excelentă, pentru că ne-am distanța de ei puțin. Sper ca Brendan să ia cele mai bune decizii și să încheie seria de partide fără victorie în fața lui Everton, de când este antrenorul nostru. Merg pe un 2-1. 


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.