miercuri, 29 ianuarie 2014

Liverpool 4-0 Everton



   Parcă acum a fost şi mai frumos ca în tur, cel puţin pentru noi... Liverpool s-a impus fără probleme în Merseyside Derby şi s-a distanţat de marea rivală, Everton. 4-0, nu cred că vreunul dintre noi se aştepta la un asemenea scor, exact ca în meciul cu Tottenham. Parcă totul a fost perfect astăzi, de la comentatori până la evoluţia de pe teren a cormoranilor.

   Primul 11 a fost aproape identic cu cel din meciul cu Aston Villa de acum 10 zile, însă s-a văzut clar ce înseamnă un derby, cât de determinaţi au fost elevii lui Brendan Rodgers. Păi cum a jucat Gerrard astăzi, mamă-mamă, l-a eclipsat pe Henderson total. Liverpool a început foarte bine jocul, ratănd două ocazii foarte mari în primele 20 de minute. Stevie G a deschis scorul cu o execuţie perfectă cu capul, Luis Suarez centrând perfect din corner. Este foarte frumos să-l vedem pe căpitanul nostru marcând în astfel de meciuri, iar bucuria pe care ţi-o transmite după gol este fantastică. Sturridge face dubla în minutele 31 şi 33, al doilea gol fiind o bijuterie, un lob de la 16 metri.

   Liverpool a început şi a doua repriză atacând, iar Luis Suarez a marcat şi el un gol frumos în minutul 50. Patru minute mai târziu, Sturridge a avut şansa unui hattrick, Gerrard lasându-l pe el să execute penalty-ul obţinut de Sterling. Însă, atacantul nostru trimite prost, peste poartă şi ne arată de ce penalty-urile trebuie executate de Gerrard. Prin minutul 72 s-a petrecut un moment foarte interesant: Sturridge şi-a scos la iveală egoismul său deja caracteristic, căutând ca disperatul golul 3, când putea foarte simplu să-i paseze lui Suarez. Acest moment a deranjat pe toată lumea, inclusiv pe Brendan Rodgers care l-a scos imediat şi a refuzat să-i vorbească. Cred că la acea fază s-a văzut diferenţa dintre Suarez şi Sturridge, atacantul uruguayan dând mai mereu dovadă de altruism.

   Şi iată că se încheie încă un episod din acest derby de tradiţie. Liverpool a practicat un joc foarte frumos, chiar dacă nu a avut un mijlocas defensiv în primul 11 şi ne dă speranţe că putem termina pe 4 şi fără a transfera pe cineva. Îmi pare rău pentru Suarez că nu a marcat măcar două goluri, dar glumind puţin cred că el a văzut ca la capitolul goluri nu are adversar în Premier League şi se concetrează mai mult pe pase de gol. Gerrard a fost impecabil, Coutinho de azi parcă a fost cel pe care îl ştiam şi îl voiam, Skrtel, Sterling, Mignolet toţi au fost buni, în afară de Cissokho, chiar nu aduce nimic bun, cred că şi în România se găsesc trei fundaşi mai buni ca el. În fine, urmează meciul din deplasare cu WBA, unde victoria este obligatorie. "You'll Never Walk Alone!"


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.