sâmbătă, 19 octombrie 2013

AVANCRONICĂ: Newcastle v Liverpool

St. James Park, un stadion care-mi place la nebunie.
După două săptămâni de pauză, Premier League revine în acțiune. Prima partidă a etapei cu numărul 8 va avea loc pe St. James Park din Newcastle, acolo unde Liverpool va încerca să-și adjudece toate cele trei puncte.

Ultima deplasare a noastră pe acest teren a fost un adevărat succes, în urma acelui 6-0 aplicat trupei lui Pardew, care a susținut fără îndoială că acea zi a fost una dintre cele mai proaste din cariera lui de antrenor. Totuși, coțofenele vin după o victorie la Cardiff și vor încerca să-și mai construiască una împotriva noastră, a unui adversar mult mai puternic de această dată.

Liverpool are statistica de partea ei, cu 10 partide câștigate din ultimele 14 disputate împotriva lui Newcastle. Tot în acest meci, un record ar putea fi stabilit de către Steven Gerrard. În disputa contra lui Crystal Palace, căpitanul nostru și al naționalei Angliei a marcat al 99-lea gol pentru el, din Premier League. Oare va atinge cota 100 în meciul de astăzi?

Informații echipe

Newcastle United are câteva indisponibilități. Fabricio Coloccini și Jonas Gutierrez vor rata această partidă: primul din motive medicale, iar al doilea datorită unor probleme personale care l-au făcut să se întoarcă în țara natală. Steven Taylor, un posibil înlocuitor al lui Coloccini în centrul apărării nu și-a revenit complet, iar din acest motiv, alături de Williamson, va juca Yanga-Mbiwa.

Liverpool se bucură de revenirea unor jucători, în urma accidentărilor suferite de aceștia. Este vorba despre Glen Johnson, Joe Allen și Aly Cissokho, care au mari șanse să prindă banca de rezerve, ba chiar să joace ca titulari. Lucas Leiva revine și el în primul unsprezece, după suspendarea de o etapă ispășită în meciul contra lui Crystal Palace, însă Coutinho, Coates și mai nou, Aspas, sunt indisponibili, având probleme medicale.

Predicția mea ...

Coțofenele nu se simt prea bine pe teren propriu. Au pierdut în ultima partidă de pe St. James Park, din Premier League, scor 2-3, împotriva mult mai modestei Hull City. Noi ne descurcăm destul de bine în ultimul timp, făcând mari progrese, iar dacă vrem și credem că suntem capabili să terminăm în Top4 în acest sezon, trebuie să plecăm cu cele trei puncte din nordul Angliei. Merg pe o victorie a noastră, la un gol diferență.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.