miercuri, 30 octombrie 2013

Merită să încercăm aducerea lui Alonso?


  Am citit multe știri în ultima vreme, legate de situația lui Xabi Alonso. Se pare că Jose Mourinho, actualul antrenor al lui Chelsea, ex-Real Madrid, și l-ar dori pe spaniol pe Stamford Bridge, din iarnă. Dacă această mutare ar avea loc, sunt sigur că inimile noastre, ale suporterilor lui Liverpool, vor suspina, mai mult sau mai puțin, în funcție de poziția fiecăruia față de această situație.

  Totuși, s-a mai vehiculat că Brendan l-ar dori și el pe Alonso în iarnă, dar întrebarea întrebătoare este dacă fostul jucător al cormoranilor s-ar potrivi în tactica abordată de managerul nord-irlandez.

  O primă opunere este reprezentată de vârsta jucătorului. 32 de ani face luna următoare, deci, nu prea intră în strategia de aducere a jucătorilor abordată de club. Cred totuși că se poate face o excepție în acest caz, iar aici subiectul se poate dezvolta.

Steven Gerrard și Xabi Alonso.
  De asemenea, Xabi joacă pe același post ca și Steven Gerrard. Rotație sau s-ar găsi loc pentru ambii în primul unsprezece?

  Al treilea aspect este reprezentat de salariul jucătorului. Deși această trăsătură este adusă des în discuție pe internet, în dezbaterile pe care le-am citit, cred că Alonso ar fi dispus să renunțe la tariful mare pe care îl practică la Real, în schimbul unuia decent la echipa care îi ocupă în mare parte sufletul.

  Pe de altă parte, privind avantajele, venirea lui Alonso ar ajuta mult. Experința sa își va spune cuvântul printre jucătorii tineri pe care îi avem și va ajuta la dezvoltarea acestora.

  Xabi este un jucător foarte bun, pe care eu îl admir. Nu m-aș opune unei veniri a acestuia dacă este dorit și dorește să vină, dar în cazul în care pretențiile acestuia îi vor pune pe gânduri pe oficialii noștri, prefer să ne reorientăm spre un Lars Bender sau mai bine, spre un Ilkay Gundogan, jucător care personal îmi place foarte mult. Asta este părerea mea. O aștept și pe a voastră. YNWA!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.