joi, 3 octombrie 2013

Noapte europeana...


     Daca Paul mai obisnuia uneori sa faca un mic rezumat al etapei de campionat, o sa incerc si eu sa fac un mic rezumat, reflectand evolutia echipelor englezesti din Champions League din punctul de vedere al suporterului cormoran de rand.

   Asta-seara am urmarit aproape in intregime partida dintre Manchester City si Bayern Munchen. Nu degeaba a doua echipa din Manchester mai supranumita si "Shitty". "Cetatenii" au practicat un fotbal lamentabil, nauciti poate de luciditatea si forta de joc a Marelui Bayern. Guardiola a renuntat la stilul perfectionist pe care a incercat sa il impuna la Bayern in primele meciuri cand a sosit la club, si le-a sugerat fotbalistilor sa joace un fotbal mai riscand, mai direct si mai spectaculos; un fotbal mult mai eficient decat jocul Barcei, spre exemplu, din "era" Guardiola. Din punctul meu de vedere Bayern a desfiintat-o pe City, chiar daca scorul a fost 1-3. Putea fi lejer 4-0, sau 3-2, dar maniera in care a gestionat Bayern meciul nu poate fi contestata: au dominat clar partida.

   Chelsea nu a stralucit cu Steaua dar a umilit-o. Nu are rost sa scriu mai multe, mai ales ca vorbim despre fotbalul mioritic, care nu se ridica nici macar la ultima trapta a standardului Champions League.

   Am vazut acum doua seri a doua repriza din Arsenal-Napoli. Rupe Arsenal! Are o forta si o frumusete in joc iesite din comun, si nici macar nu forteaza sa arate asta. E indubitabila dezinvoltura "tunarilor" din meciurile din toate competitiile.

   Manchester United... de cand a venit Moyes la club, se scufunda, si nu sunt genul de persoana care sa "desfiinteze" intr-un club in deriva. O singura intrebare am: Luci, mai existi?

   In fine, e mai usor sa analizezi evolutia altor echipe englezesti din cea mai importanta competieie europeana de fotbal, dar o sa ne fie greu sa o analizam cand echipa noastra va fi angrenata in Champions League.

   Oricum, fotbalul englez a devenit anost pentru Europa de cand Liverpool a fost repudiata din fotbalul european.

   Poate ca la anul in timpul asta o sa ne bucuram si noi de noptile europene de odinioara...


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.