marți, 2 octombrie 2012

Când revine Enrique?

     O dată stabilită pentru revenirea fundaşului stânga spaniol nu s-a dat, dar se speră că va reveni cât mai curând.

   Problemele lui Jose au apărut înainte de începerea noului sezon, când a resimţit dureri "în spatele genunchiului."

   Chiar dacă a jucat în prima etapă, jocul său a scârţâit, iar pe parcurs a fost lăsat în afara primului unsprezece. După dubla cu Gomel, Jose a mai jucat doar în partidele cu Manchester City, Arsenal şi Young Boys, când a greşit flagrant. 

   Vă mărturisesc că l-a înjosit în ochii mei evoluţia din Elveţia, şi îmi apre rău că pentru că acuma aflu, că era accidentat.

   Cel puţin nu a jucat la capacitate maximă. S-a încercat ameliorarea stării sale, dar nici după injecţii durerile n-au trecut.

   Ce a urmat în primul unsprezece? Ştiţi şi voi. Reprofilarea lui Glen, care pe partea stângă joacă la jumătatea randamentului său normal, şi titularizarea lui Martin pe partea dreaptă a apărării. Pe seama neînţelegerii dintre Glen şi coechipieri pe partea stângă, se pot pune anumite goluri încasate. Nici Martin nu a jucat parcă cum ne aşteptam şi colac peste pupăză s-a şi accidentat.

   Soluţia pentru fundaş drepta, este evident Glen, care o să revină pe postul care s-a consacrat, dar ce facem în celaltă parte?

   Îl reprofilăm pe Downing? Se spune că dacă Downing va mai confirma pe vreun post, acela va fi postul de portar, dar serios, cine să joace fundaş stânga? 

   Sau neexperimentatul Robinson merită o şansă? Mi se pare prea fragil, şi totuşi, încă nepregătit pentru prima echipă. Şi asta în ciuda promovării celorlalţi tineri la echipa mare.

   Să sperăm că Jose va reveni cât mai repede şi la capacitate maximă, pentru că asta ar însemna că problema fundaşului stânga persistă după plecarea lui Riise. În iarnă oricum este necesară aciziţionarea unui nou fundaş stânga, măcar pentru back-up.

   Să îi urăm însănătoşire grabnică lui Jose.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.