marți, 12 februarie 2013

Adio UCL: Liverpool 0-2 WBA

   Eu sincer nu mai înteleg fotbalul... Acest meci a interzis orice vis al nostru de a ajunge în Champions League şi ne-a demonstrat încă o dată că fotbalul se joacă pe goluri, adică echipa cu mai multe goluri câştigă. De ce am pierdut acest meci? Unde am greşit?   


   În prima repriză au fost puţine faze de poartă, Liverpool fiind mai tot timpul în jumătatea adversă, însă nu prea şi-a creeat ocazii de gol. Totuşi Shelvey, foarte slab astăzi, a marcat în minutul 9, însă golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

   Despre repriza a doua se pot spune mult mai multe. West Brom şi-a continuat jocul ultra-defensiv, cormoranilor fiindu-le foarte greu să găsească drumul spre poartă. Liverpool a început asaltul la poarta oasepţilor încă din primele minute, Gerrard în minutul 49 şi Henderson 3 minute mai târziu cu călcâiul ar fi putut deschide scorul. După o oră de joc Brendan Rodgers i-a trimis în teren pe Sterling şi Borini în locul lui Henderson şi Shelvey, două schimbări logice zic eu. Gerrard a avut şi el o ocazie uriaşă în minutul 70 însă Foster printr-o paradă excepţională a reuşit să respingă. 5 minute mai târziu arbitrul văzând probabil că Liverpool nu reuşeşte să marcheze a zis să ne ajute acordând, incorect zic eu, un penalty la un fault asurpra lui Suarez. Nici aşa nu am reuşit să marcăm, Gerrard ratând penalty-ul. Şi cum ocaziile cică se răzbună, deznodământul partidei a fost unul de coşmar. În minutul 80 WBA are primul şut la poartă, respins de Reina în corner, corner din care ei au marcat primul gol prin McAuley. În mai puţin de 10 minute Lukaku marchează şi stabileşte scorul final, Liverpool 0-2 West Brom.

   Nu ştiu ce să mai zic... Noi din vreo 11 cornere nu reuşim nici o fază periculoasă, iar ei din al treilea corner marchează, Foster al lor face partida vieţii sale, noi cu peste 15 ocazii, un joc bun şi o posesie superioară  nu reuşim să dăm un gol, e foarte frustrant.. Nu are rost să mai vorbim acum de punctaj, de poziţia în clasament, de locul 4, e jale... Asta e, mergem mai departe. "You'll Never Walk Alone!"

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.