duminică, 17 februarie 2013

Victorie categorică: Liverpool 5-0 Swansea

   Liverpool reuşeşte o victorie categorică în faţa celor de la Swansea şi face probabil cel mai bun meci din acest sezon. Poate că toţi jucătorii echipei oaspete, în frunte cu antrenorul lor au fost mai mult cu gândul la finala Cupei Ligii Angliei de săptămâna viitoare, însă trebuie să recunoaştem că ai noştri au fost încântători astăzi.


   Nu cred că am văzut vreodată o asemenea diferenţă între două echipe privind numărul ocaziilor, 34 la 2 arăta grafica engleză spre sfârşitul meciului, iar raportul şuturilor pe poartă era 20 la 2. Asta spune multe despre cum a stat treaba în acest meci. Brendan Rodgers a trimis în teren un prim 11 din care făceau parte şi cele două achiziţii din această iarnă, Sturridge şi Coutinho, brazilianul fiind titular pentru prima dată în tricoul cormoranilor.

   Prima repriză a fost dominată total de Liverpool, chiar dacă la pauză tabela arăta doar 1-0 pentru cormorani. Gerrard înscrie în minutul 33 dintr-un penalty obţinut de Suarez. 

   
   A două repriză începe perfect pentru Liverpool, întrucât Coutinho marchează primul său gol în tricoul cormoranilor din pasa lui Suarez la numai 15 secunde de la reluarea jocului. Tot Coutinho putea face dubla două minute mai târziu, când a trimis mingea cu călcâiul puţin pe lângă poartă. Minutul 50 aduce cu sine cea mai frumoasă fază a meciului, o fază superbă cu Enrique şi Sturridge în rolurile principale, la capătul căreia spaniolul duce scorul la 3-0. Coutinho, Suarez, Sturridge şi Enrique au combinat excelent şi au creat unul dintre cele mai frumoase goluri din acest sezon de Premier League. În minutul 56 înscrie şi Suarez  cu un şut de la marginea careului, după o pasă excelentă a lui Gerrard. Patru minute mai târziu Sturridge este faultat clar în careu dar nu primeşte penalty, fiind pentru a doua oară în acest meci când atacantul venit de la Chelsea merita o lovitură de la 11 metri. Tot Sturridge ratează în minutele următoare două ocazii imense. În minutul 70 Routledge face henţ în careu, iar cel care executa lovitura de la 11 metri este, bineînţeles, Sturridge, care merita pe deplin un gol. Un minut mai târziu inepuizabilul Sturridge putea face dubla, însă mingea trimisă de el loveşte transversala.

    Echipa a arătat perfect în acest meci, iar Sturridge şi Coutinho au jucat excelent. Cred eu că vor fi două transferuri reuşite, defapt Sturridge a cam demonstrat deja că este un transfer reuşit, o afacere bună făcută de cormorani. Iată că după două înfrângeri, terminăm cu bine săptămâna. Urmeză returul cu Zenit, unde trebuie să întoarcem meciul de la 0-2. Nu vom putea conta pe Coutinho şi Sturridge, dar şi aşa trebuie să luptăm până în ultimul minut deoarece Europa League este tot ce ne-a mai rămas. "You'll Never Walk Alone!"

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.