miercuri, 13 februarie 2013

Ce ne aşteaptă în Rusia?

   Gata ... ne-am vărsat nervii după înfrângerea cu West Bromwich, ne-am liniştit, iar acum aşteptăm partida cu Zenit Sankt Petersburg din Europa League. Foarte multe subiecte legate de această întâlnire au atras atenţia presei, cel mai dezbătut fiind asociat cu problemele rasiale ale fanilor ruşi. Se pare că fanaticii suporteri sovietici au cerut clubului să nu se mai aducă jucători de culoare, ceea ce ar putea cauza probleme la apariţia echipei lui Brendan Rodgers pe terenul din estul Europei. Ian Ayre, directorul clubului de pe Anfield, a specificat că va purta o discuţie cu jucătorii, pentru ca în cazul unei astfel de situaţii, să nu se ajungă la ceva mult mai grav. Problema pare a fi atât de serioasă, încât gruparea noastră a trimis o scrisoare către Uefa, care va fi cu ochii pe acest duel, având în mână sancţiunile drastice care ar putea fi aplicate clubului de pe Petrovsky Stadium.


   Lăsând deoparte acest scandal rasial ... Brendan Rodgers aşteaptă un răspuns pozitiv din partea elevilor săi, după dureroasa înfrângere împotriva echipei lui Steve Clarke. Pentru a se asigura de acest lucru, managerul nord-irlandez a luat toată echipa în Rusia, inclusiv vedete precum Steven Gerrard sau Luis Suarez, cu excepţia lui Sturridge şi Coutinho, care nu au drept de joc. Acesta este un semn dat de managerul nostru, din care eu înţeleg că Europa League este o competiţie pe care vrea să o câştige. Gândul către o calificare în Champions League se îndepărtează pe măsura eşecurilor din Premier League, iar singurul obiectiv rămas ar fi câştigarea trofeului european, în cărui luptă suntem implicaţi.

   Cât despre adversarul nostru, pot spune că este foarte periculos. Lotul este unul destul de bun. Începând cu portarul Malafeev şi continuând cu Bruno Alves, Criscito, Danny, Shirokov, Denisov, Fayzulin, până la nişte nume mai sonore, precum Witsel, Kerzhakov sau Hulk. Managerul ruşilor, un antrenor cu mare experienţă ... Luciano Spalletti.


   Acum, nu putem decât să sperăm că băieţii ne vor oferi un joc mult mai bun decât cel din etapa trecută de Premier League, cu scopul de a obţine un rezultat cât mai favorabil. Orice gol este important, pentru că în momentul de faţă, Anfield-ul nu ne mai oferă aceeaşi siguranţă ca în sezoanele trecute.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.