miercuri, 20 februarie 2013

Brendan, ne trebuie o tactică perfectă!


   Europa League rămâne în calculele noastre, cel puţin până mâine seară. În returul de pe Anfield, avem nevoie de goluri, avem nevoie de o apărare bună, organizată, avem nevoie de nişte suporteri care să ne încurajeze mereu şi să pună presiune pe adversar, aşa cum a simţit-o Jose Mourinho, când a spus că Anfield Road este singurul stadion care poate marca un gol. De asemenea, consider la fel de important primul unsprezece pe care îl va trimite Brendan Rodgers în teren. Cum va arăta acesta ... oare va fi suficient de competitiv pentru a reuşi calificarea?

   În primul rând, managerul nord-irlandez trebuie să adopte o formaţie care să-i asigure un echilibru atât pe faza defensivă, dar mai ales pe cea ofensivă. Toată lumea zvoneşte că Rodgers adoptă la Liverpool un 4-3-3, însă în ultimul timp, incluzând partida lui Swansea, eu am văzut un Liverpool organizat pe un 4-2-3-1. Cred că va fi adoptată una dintre aceste două aşezări. Cu doi atacanţi nu cred că vom juca pentru că nu-l avem decât pe Suarez disponibil. Pe lângă cei indisponibili, s-a alăturat şi Borini, care s-a accidentat în duelul cu Swansea.

   Deci, punând cap la cap toate informaţiile avute, aş miza pe următoarea formaţie (4-2-3-1): Reina - Johnson, Carragher, Agger, Enrique - Lucas, Gerrard - Downing, Henderson, Assaidi - Suarez. Cred că este cel mai bun unsprezece pe care-l putem trimite. Evident, există o mulţime de variante. Putem să-l avansăm pe Gerrard, în spatele lui Suarez, însă ne-am lipsi de pasele precise ale căpitanului de la mijloc. Sterling ar putea fi titularizat în locul lui Assaidi, care şi el este cam în dubiu în ultimul timp, însă eu unul l-aş ţine rezervă pe englez dintr-un singur motiv: nu are experienţa necesară pentru tratarea unui asemenea joc. Bine, nici Assaidi nu ar fi prea experimentat la acest capitol, dar cu siguranţă stă mai bine decât Raheem. Nici pe Shelvey nu l-aş prefera, cam tot din aceleaşi motive. Ar mai fi o variantă interesantă, reprezentată prin titularizarea lui Wisdom pe dreapta, Johnson pe stânga şi trecerea lui Enrique ca aripă stângă. Totuşi, am risca mult aici. Voi care prim unsprezece îl vedeţi cel mai în măsură să ne aducă calificarea?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.