duminică, 15 decembrie 2013

AVANCRONICĂ: Tottenham v Liverpool

Brendan și Villas-Boas, un duel al tacticienilor
   Al doilea derby al etapei se joacă astăzi, pe White Hart Lane. Tottenham, echipa gazdă, condusă de Andre Villas-Boas, și Liverpool, echipa oaspete, pregătită de Brendan Rodgers, vor oferi probabil un meci extrem de încins, cu multe faze la ambele porți și cu multe goluri. Ce să mai ... sunt absolut sigur că va fi un meci frumos.

   Spurs vine după meci câștigat în Europa League, scor 4-1 cu Anzhi, pe teren propriu. Se pare că jucătorii echipei din capitala Angliei au răspuns bine la acel 6-0 de pe terenul lui City, în ultimele cinci partide din toate competițiile fiind neînvinși. Băieții lui Villas-Boas sunt pe cai mari, însă acei cai ar putea fi doborâți de cormorani.

   Liverpool trebuie să se întoarcă pe poziția secundă, însă acest lucru este posibil doar cu o victorie în disputa de astăzi. Elevii lui Brendan vin după două succese frumoase în campionat, plini de încredere, dar cu câteva absențe importante. Totuși, acum este momentul echipei noastre să demonstreze că a ajuns în punctul în care se poate lupta la orice moment cu formațiile din top.

Informații echipe 

   Villas-Boas are o listă importantă de jucători incerți. Aici se găsesc Rose, Eriksen, Chiricheș și Kaboul. Se pare că au probleme în centrul apărării, de aceea, în ultimele partide, managerul portughez a jucat acolo cu Dawson și Capoue, ultimul fiind mijlocaș defensiv de meserie. Vertonghen va absenta cu siguranță și bine că o face. S-a cam învățat să marcheze împotriva noastră.

   Liverpool suferă datorită absenței lui Steven Gerrard, jucător care va indisponibil pentru aproximativ șase săptămâni. Probabil că Lucas Leiva și Joe Allen vor juca la mijloc și sper că-și vor face treaba. De asemenea, Daniel Sturridge este și el accidentat, alături de Jose Enrique. Jordan Henderson, incert la începutul acestei săptămâni, este apt acum pentru partida cu Spurs. În rest, Doamne, ajută-l pe Brendan să aleagă un prim unsprezece victorios!

Predicția mea ...

   Un meci foarte greu, mai ales datorită absențelor din tabăra noastră. Suarez, singur în atac, niciun Gerrard pe la mijloc ... . Cine va lega defensiva de ofensivă?

   Tottenham are un moral bun, Soldado marchează des, Suarez la fel. Probabil că dacă vor reuși să-l blocheze pe uruguayan și majoritatea baloanelor care sunt îndreptate spre el, vor câștiga partida. Și așa consider că au un avantaj datorită absențelor noastre importante.

   Totuși, este important să nu ne lăsăm dominați. Fără Gerrard nu avem o medie a experienței destul de ridicată în zona mijlocului, iar dacă vor avea superioritate acolo, ne vor bate, pentru că Tottenham este o formație ce se descurcă destul de bine la crearea fazelor de atac sau la contraatacuri. Cred că aș fi mulțumit cu un rezultat de egalitate, dar simt că putem mai mult. Un scor exact mi-e greu să dau ... simt un 1-1 final. 


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.