luni, 16 decembrie 2013

Trebuie să-l păstrăm pe Suarez!

Uefa Champions League 2005 Final. Două legende.
    Nici acum nu am uitat partida de ieri, cum nu am putut uita nici reacțiile lui Gerrard și Carragher din studioul SkySports. Erau fericiți, mulțumiți și foarte mândri de echipa condusă de Brendan Rodgers. Căpitanul a procedat foarte bine lăudându-și colegii, fiind în același timp surprins de evoluția lui Flanagan, care a reușit să și marcheze.

   Toată echipa a jucat bine și țin să remarc încă un lucru cu care probabil suntem de acord cu toții: Luis Suarez trebuie păstrat cu orice preț. Țin minte că și Steven Gerrard a vorbit despre acest lucru la finalul partidei de ieri, manifestându-și frica față de o posibilă plecare a jucătorului uruguayan. Evoluțiile bune pe care le are atrag interesul multor echipe de top, precum Real Madrid sau Bayern. Nu cred că ar fi o problemă pentru aceste două mari puteri stabilirea salariului, cât și înaintarea unei oferte bune, care să ne pună pe gânduri.

Suarez, un jucător excepțional.
   Brendan Rodgers trebuie să încerce să-i prelungească contractul. Auzeam că Liverpool îi va oferi 200.000 de lire sterline pe săptămână. Perfect de acord cu această leafă. Dacă rămâne și va da totul pe teren, așa cum a făcut-o până acum, merită să-i acordăm un salariu și mai mare.

   Ce vreau să subliniez prin acest articol este că trebuie să-l ținem la echipă pe Suarez. Asta implică pe lângă oferirea unui contract mai bun, și aducerea unor jucători în iarnă, care să o întărească pe Liverpool și să-i ofere o oarecare garanție unui jucător precum Suarez, că formația de pe Anfield are planuri mari în următoarea perioadă, dorind să atingă cele mai înalte culmi posibile în toate competițiile. Totodată, prin niște transferuri bune putem spune că revenim ușor, ușor în top, o zonă din care am lipsit în ultimii ani. Merităm să fim acolo și trebuie să fim acolo. Un sezon de Champions League fără Liverpool nu este la fel de frumos, la fel de incitant.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.