marți, 3 decembrie 2013

Cu gândul la mercato ...

Brendan, un antrenor muncitor
   Astăzi, Brendan Rodgers a vorbit despre cum va aborda perioada de transferuri din ianuarie ... despre principalele lui ținte, însă fără a da niciun nume. În timp ce-i citeam declarațiile, mă întrebam dacă nu cumva se axează prea mult pe jucătorii tineri.

   Nord-irlandezul spunea că va continua să aducă și jucători tineri, ca să asigure viitorul echipei, exact cum a făcut cu Ilori. Pe de o parte, această strategie mi se pare destul de ok. Este bine să te gândești și la viitor, dar parcă pe noi ne interesează mai mult prezentul, având în vedere că trecutul apropiat nu a fost de partea noastră. Asta nu înseamnă că nu mai doresc să aducem tineri. Bine că am ajuns aici ... . Aș vrea să clasific jucătorii pe care îi putem aduce în câteva tipuri.

  În primul rând, pentru mine există o categorie de jucători experimentați, care au gustat din partide importante, partide cu vână, mai ales în competițiile europene. Aici intră unii jucători precum Robben, cu care poți aborda orice dispută.

  În al doilea rând, vorbesc despre jucătorii tineri, care au confirmat un pic mai mult. Spre exemplu, Sturridge, Lukaku, Hazard sau alții.

   În ultimul rând există jucătorii tineri, dornici de afirmare, care nu au prea multă experiență, gen Ilori, Ibe. Într-adevăr, ei reprezintă viitorul, dar nu și prezentul. Aceștia trebuie să crească lângă adevărate legende ale fotbalului. Te poți baza pe ei, dar nu vei ști dacă îți vor răspunde așteptărilor sau nu. Este o diferență între aceste două aspecte. Meciul cu Hull este un exemplu bun.

   Luna ianuarie se apropie cu pași repezi, și mă gândesc ce vom transfera. Sunt de acord să aducem și jucători din a treia categorie, însă momentan, cred că prioritatea noastră ar fi reprezentată de primele două. Premier League este un campionat puternic, în care lipsa de experiență este taxată. Hull 3-1 Liverpool spune totul. Dacă aveam măcar un Robben în locul lui Sterling, cred că situația nu mai era aceeași. Jucătorii din a doua categorie sunt mai greu de obținut, mai scumpi, dar trebuie să căutăm să transformăm această perioadă într-una foarte reușită. Avem nevoie. Vrem top 4? Trebuie să facem totul cu cap. Brendane, gândește de mai multe ori dacă este nevoie și fă odată, dar fă-o bine tată!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.