marți, 24 decembrie 2013

Lideri de Craciun!

     Liverpool va fi pe primul loc de Craciun in acest an, fie ca le convine unora, fie ca nu le convine. Acest lucru se intampla pentru prima data din 2008 incoace, sezon in care (din cate imi aduc aminte) am fost prima echipa in fruntea clasamentului de Craciun care a pierdut titlul de campioana la sfarsitul sezonului. 

   Cu mai mult sau mai putin noroc suntem lideri, dar suntem. Si doar asta conteaza. Ar fi putut sa fie Arsenal, daca o invingea pe Chelsea, dar cam toate echipele din fruntea Premier League au un moement de cumpana in acest sezon, chiar si Liverpool, dar se pare ca tot in acest sezon, echipa noastra e ceva mai coerenta, mai norocoasa si profita de lipsa de concentrare a rivalelor.

   Nu a trecut nici macar prima parte a sezonului si, cu toate ca la inceputul campionatului spuneam ca m-as multumi sa terminam in primele 5 echipe din campionat, acum simt ca e foarte greu sa ratam locurile de Champions League. Si asta pentru ca au trecut deja 17 etape si mi-e greu sa cred ca echipa o sa practice un joc ambiguu pana la finalul sezonului, astfel incat sa ratam Big4.

   Vine si perioada de transferuri si multor jucatori le va fi greu sa ignore o oferta venita din partea celei mai promitatoare echipe din Premier League: Liverpool. Avem cei mai letali oameni de atac, o aparare betonata si un mijloc decent. Echipa e cladita, de acum lucrurile nu pot decat sa se imbunatateasca. 

   E clar, trioul Rodgers-Henry-Ayre o sa rupa Anglia fotbalistica in doua. Fara investitii rasunatoare, gen Manchester City, pentru ca Liverpool intotdeauna a fost o institutie de fotbal autentica, o sa redevenim o forta. 

   Pentru acum urmeaza meciul cu City din deplasare. E adevarat, City are cel mai bun atac din liga. 47 de goluri marcate pana acum, cu o medie de aproape 3 goluri pe meci. Ei si? Ce ne impiedica sa speram la victorie? Cate ganduri negre nu am avut si inainte de meciul cu Tottenham? Si daca s-ar intampla o "drama" in meciul cu City, ce? Am trait infrangeri si mai amare in sezoanele trecute. Si oricum, e mai dulce infrangerea in batalia pentru locurile fruntase decat in cazul in care te bate o echipa mediocra dupa un meci in care nu merita sa te invinga. Nu?

   L-am fi crezut poate nebun pe cel care la inceputul sezonului ne-ar fi spus ca vom fi lideri de Craciun. Se ne bucuram de acest lucru! YNWA!


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.