luni, 2 decembrie 2013

Robben, un transfer dorit

Arjen Robben, un jucător magnific
   Prin presa autohtonă, chiar dacă este mai puțin credibilă, s-a adus în discuție transferul lui Arjen Robben la Liverpool, din iarnă. Acest subiect a mai fost dezbătut la noi pe site, amintindu-mi că nu erau prea multe păreri pro acestei mutări. Însă, eu sunt de altă părere.
   
   Începem cu începutul ... de la un capăt. Robben nu este în grațiile lui Bayern, în grațiile lui Guardiola, chiar dacă joacă. Clubul bavarez a susținut că negocierile pentru semnarea unui nou contract merg extrem de greu, iar una dintre soluții ar fi cedarea olandezului din iarnă.

  Cică Liverpool ar fi intrat pe fir, Rodgers având nevoie de asemenea jucători ofensivi, care să desfacă apărările adverse, având și o oarecare experiență de partea sa.


   Singurul dezavantaj al lui Robben ar fi legat de vârstă. În ianuarie face 30 de ani, dar este un jucător care mai are mult de oferit fotbalului. Personal, l-aș aduce imediat dacă aș putea. Nu avem niciun mijlocaș ofensiv în echipă, care să fie peste sau măcar la același nivel cu Robben (nici chiar Coutinho). Totuși, intuiesc că bavarezii cer pe el minim 20, iar salariul este de asemenea, destul de ridicat. Mi-e teamă ca Bayern să nu încerce o afacere prin asta, dorindu-l pe Suarez și incluzându-l pe Robben în acest business. 

  Dacă ar veni, olandezul ar beneficia de mai multă libertate pe teren, jucând din postura de attacking midfielder. Sunt sigur că va deveni imediat o vedetă a echipei, dar trebuie gândită bine această mutare, din toate punctele de vedere.

   Ca să fiu mai clar, eu l-aș aduce imediat pe Robben, dar m-aș uita la sacrificiile pe care le implică acest transfer: prețul jucătorului, salariul acestuia, etc.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.