sâmbătă, 19 noiembrie 2011

AVANCRONICĂ - Chelsea v Liverpool

   
   Liverpool şi Chelsea se întâlnesc duminică, 20.11.2011, pe Stamford Bridge, într-un meci care va fi precedat de un altul, la doar nouă zile distanţă, dar acela va conta pentru calificarea mai departe, în League Cup.

   În ultimele sezoane, cele două echipe au oferit meciuri fantastice când s-au întâlnit în diferite competiţii, iar acum, cu puţin timp înainte de startul partidei, spiritele sunt foarte încinse de ambele părţi, doar rezultatul bun fiind căutat.

   Una dintre marile ţinte ale acestei dispute este Fernando Torres, care a plecat de la Liverpool, la mijlocul sezonului trecut, fapt care i-a supărat pe suporterii cormoranilor. Întrebarea care tot macină presa este următoarea: “Oare va marca Torres vreodată împotriva lui Liverpool?”

   De asemenea, Raul Meireles a părăsit şi el echipa de pe Anfield, în această vară, semnând pentru Chelsea. Ceea ce este de remarcat, este faptul că portughezul a marcat golul victoriei în sezonul trecut, pe Stamford Bridge, atunci când băieţii lui Kenny au obţinut toate cele trei puncte.

   Managerii celor două echipe îşi doresc foarte mult victoria. Chelsea are deja trei înfrângeri în acest sezon, fapt care îl îngrijorează pe Villas-Boas, acesta nedorindu-şi să piardă legătura cu echipele din Manchester, care sunt în topul clasamentului. De partea cealaltă, Dalglish este sigur că echipa sa are un cuvânt greu de spus în acest sezon, dar punctele preţioase pierdute cu echipele mici, o vor costa cu siguranţă pe Liverpool, la finalul acestui campionat. Din multitudinea de şanse pe care şi-o creează băieţii ‘regelui’ la fiecare meci, doar puţine sunt transformate în goluri, ceea ce reprezintă un punct slab pentru formaţia cormorană.

   În ceea ce priveşte situaţia din clasament, Chelsea se află pe poziţia a 4-a, cu 22 de puncte, iar Liverpool se află pe locul 7, cu 19 puncte. Aceste statistici arată foarte clar importanţa obţinerii celor trei puncte, în acest meci.

   În tabăra gazdelor, toată echipa este la dispoziţia lui Villas-Boas, cu excepţia lui Essien, care este accidentat. Daniel Sturridge era pus sub semn de întrebare, dar şi-a revenit, iar marea vedetă din atac, Didier Drogba, a revenit după o operaţie suferită cu ceva timp în urmă. Hilario, rezerva lui Cech, este inclus şi el pe lista jucătorilor, după ce a revenit la antrenamentele formaţiei londoneze.

   De partea cealaltă, Dalglish se bucură de revenirea lui Jamie Carragher, jucător care a ratat ultimele două partide, datorită unei accidentări. Luis Suarez este aşteptat să joace din primul minut, după ce a fost odihnit în partida amicală, pe care naţionala Uruguay-ului, a disputat-o în Italia, împotriva naţionalei ţării gazdă, acuzând şi o uşoară lovitură la spate, dar aceasta nu pare a fi o barieră spre titularizarea jucătorului, atât de necesar în jocul cormoranilor. Cea mai importantă absenţă este cea a lui Steven Gerrard, care se află sub tratament, după infecţia suferită în urmă cu câteva săptămâni.

   Iată lotul celor două echipe, pentru această partidă:

  • CHELSEA: Cech, Bosingwa, Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole, Luiz, Mikel, Romeu, Ramires, Lampard, Mata, Malouda, Meireles, McEachran, Torres, Drogba, Kalou, Sturridge, Anelka, Lukaku, Turnbull, Hilario.
  • LIVERPOOL: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Enrique, Kuyt, Adam, Lucas, Downing, Suarez, Carroll, Doni, Kelly, Skrtel, Coates, Henderson, Spearing, Rodriguez, Bellamy.
   Martin Atkinson va fi cel care va conduce această partidă de la centru, care va începe la ora 18, ora României, fiind transmisă în ţara noastră de DigiSport 1.

   Aşadar, se anunţă un duel cu scântei pe Stamford Bridge, acolo unde sunt căutate doar cele trei puncte. Ambele echipe sunt puternice, doritoare de victorie, dar sperăm ca la finalul meciului, Liverpool să fie cea care va primi stindardul victoriei.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.