duminică, 20 noiembrie 2011

Revenim în forţă: Chelsea 1-2 Liverpool

 
   Liverpool a reuşit să câştige pe Stamford Bridge, cu scorul de 2-1, după o partidă foarte frumoasă făcută de cele două echipe. Cum era şi de aşteptat, cormoranii se descurcă de minune în derby-uri, şi se încurcă cu echipe nou-promovate.

   În prima repriză, cele două echipe au practicat un joc bun, fiecare având şansa ei, dar Liverpool a fost mai atentă, şi a marcat. În minutul 34, Adam a deposedat excelent un jucător de la Chelsea, iar faza construită mai apoi de Bellamy şi Suarez, i-a pus mingea pe tavă lui Maxi, care a marcat pentru 1-0. Cu acest scor s-a intrat şi la pauză.

   Mitanul secund a rezervat mai mult fotbal, şi totodată, mai multe goluri. Chelsea a intrat foarte motivată, şi a reuşit să egaleze în minutul 55, prin Sturridge, după ce mingea a trecut liniştit prin faţa fundaşilor centrali ai lui Liverpool. După gol, formaţia lui Villas-Boas a presat puternic, dar Reina s-a opus unei lovituri periculoase de cap, care putea fi transformată în gol. Presiunea gazdelor nu a rezistat prea mult, iar prin introducerea lui Henderson, Dalglish a revitalizat jocul, acesta reuşind câteva faze bune. Glen Johnson a redus stadionul la tăcere, după ce a marcat în minutul 87, în urma unui slalom printre jucătorii lui Chelsea. Spre final, echipa gazdă s-a aruncat în atac, dar fără folos, recuperatorii cormoranilor făcundu-şi foarte bine treaba.

   Aşadar, fericire mare pe Anfield! Liverpool reuşeşte să triumfeze în faţa lui Chelsea Londra, formaţie mult mai bine clasată, iar prin această victorie, echipa lui Dalglish reintră în lupta pentru locul patru, care duce în Champions League. Adevăratul test va fi în etapa viitoare, atunci când echipa noastră va primi vizita lui Manchester City, liderul la zi din Premier League, dar cu o asemenea unitate şi atitudine, nu văd de ce nu am putea trece şi de aceştia. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.