sâmbătă, 26 noiembrie 2011

AVANCRONICĂ - Liverpool v Manchester City


   Victoria cu 2-1 de pe Stamford Bridge, a readus-o pe Liverpool în bătălia pentru locul patru, care duce în Uefa Champions League, însă pentru formaţia lui Dalglish, urmează un test extrem de greu, ţinând cont că aceştia vor primi vizita lui Manchester City, lider la zi în campionatul englez, într-un meci care se va disputa pe Anfield.

   Formaţia lui Roberto Mancini vine după o înfrângere în grupele celei mai puternice competiţii europene, în Italia, la Napoli, acolo unde aceştia au pierdut cu scorul de 2-1, dar în campionat, “cetăţenii” merg ceas, nefiind învinşi de nici o echipă. Echipa de pe Etihad Stadium a câştigat ultimele şapte meciuri, cel mai convingător rezultat fiind cel de pe Old Trafford, acolo unde City a triumfat cu scorul de 6-1.

   Ultima partidă dintre cele două echipe, pe Anfield, s-a terminat cu scorul de 3-0, în favoarea cormoranilor, meci în care Andy Carroll şi-a trecut două goluri pe tabela de marcaj, la capătul unor finalizări de excepţie.

   Analizând cei mai în formă jucători de la cele două echipe, îi putem nominaliza pe Luis Suarez şi pe Mario Balotelli. Uruguayan-ul din atacul cormoranilor este ucigător pe faza ofensivă, fiind foarte mobil, iar Balotelli aduce pericol la poarta adversarilor, ori de câte ori are ocazia, însă pe lângă acesta, Aguero, Silva, Toure şi mulţi alţi jucători, reprezintă un pericol greu de evitat pentru poarta noastră.

   În tabăra gazdelor, Dalglish nu se poate baza pe serviciile lui Jack Robinson, fiind accidentat, dar cea mai grea absenţă este în continuare cea a clasicului căpitan, Steven Gerrard.

   De partea cealaltă, Roberto Mancini nu se poate baza pe serviciile lui Owen Hargreaves, condiţia sa fizică punându-i încă anumite probleme. Pe lângă acesta, Tevez este de asemenea indisponibil, fiind inclus într-un scandal monstru, contra antrenorului formaţiei de pe Etihad Stadium.

   Centralul acestei partide este Martin Atkinson, fiind asistat la cele două tuşe de Kirkup şi Mullarkey, iar al patrulea oficial este Michael Oliver. În acest sezon, Atkinson a mai arbitrat-o pe Liverpool în partida cu Arsenal de pe Emirates, încheiată cu victoria cormoranilor, cu sorul de 2-0, iar pe lângă acest meci, arbitrul englez a mai condus de la centru partida cu Everton, încheiată tot cu băieţilor lui Kenny.

   În România, partida va fi transmisă în direct de DigiSport 1, începând cu ora 18.

   Aşadar, echipa lui Dalglish trebuie să treacă un test dificil, împotriva formaţiei de pe primul loc, dar cu o tactică bună a scoţianului şi cu nişte jucători bine pregătiţi mental şi fizic, Liverpool poate trece de acest nou colos, care se numeşte Manchester City.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.