marți, 7 august 2012

ARTICOL: De ce ar trebui să rămână Andy Carroll ?


   În ultima perioadă, multe zvonuri apărute în presă au fost legate de atacantul echipei noastre, Andy Carroll. După câte am observat, părerile pe site sunt împărţite: unii îşi doresc ca Big Andy să plece, alţii îşi doresc să rămână, însă eu sunt încrezător că fostul atacant al lui Newcastle United va rămâne pe Anfield.

   Sincer, nu văd de ce Carroll ar trebui să plece. Nu are un salariu prea mare, ca să spui că cere mult şi nu oferă pe măsură, iar în ultimul timp, putem spune că a avut câteva evoluţii grozave, care ne-au încântat. Sunt de acord cu cei care spun că Andy nu poate fi un titular incontestabil, însă stilul său este foarte potrivit pentru evoluţia jocului în anumite momente. Forţa lui, întărită prin înălţimea destul de apreciabilă, îl ajută să ţină de minge, să păstreze posesia şi să obţină ce îşi doreşte în unele situaţii ale jocului.

   Cred că sunteţi de acord cu mine când spun că Andy Carroll a avut o evoluţie destul de rezonabilă în sezonul trecut, neputând fi numit printre cei mai slabi jucători ai cormoranilor. În 35 de meciuri, Andy a intrat de 14 ori de pe banca de rezerve, marcând patru goluri. Totodată, statisticile dezvăluie că atacantul englez a avut 88 de şuturi pe spaţiul porţii, fiind al doilea jucător la acest capitol din echipă, după Luis Suarez. Chiar dacă nu a fost titular precum au fost Suarez, Henderson sau Downing, de fiecare dată când a intrat, a contribuit într-o oarecare măsură la evoluţia pozitivă a jocului.

   Abilitatea lui Carroll de a menţine posesia şi de a-i pune probleme apărării adverse datorită forţei, înălţimii şi jocului său aerian foarte bun, ar reprezenta cea mai mare pierdere pentru Liverpool, în cazul în care acesta ar pleca. În toate sezoanele din ultimii ani, Liverpool a suferit cel mai mult pe faza ofensivă. Echipa a terminat pe locul opt în sezonul trecut, marcând doar 47 de goluri. Conform statisticilor, Liverpool a avut al 11-lea atac din ligă, ceea ce este destul de josnic pentru o echipă de talia celei de pe Anfield. Mijlocul se descurcă destul de bine, însă la finalizare, problemele persistă, iar o plecare a lui Carroll ar reprezenta ceea ce ar trebui să evite Liverpool.

   Chiar dacă nu a fost pe placul tuturor, Carroll trebuie păstrat cu orice preţ, în ciuda venirii lui Fabio Borini. Majoritatea echipelor mari din Premier League au mulţi atacanţi, iar acest lucru le este de folos. Dacă ar pleca Andy, concurenţa din atacul nostru ar dispărea, iar problemele din aceeaşi zonă ar persista, aşa că ... Andy Carroll isn't the player Liverpool should consider letting walk away.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.