vineri, 10 august 2012

Liverpool 3-0 Gomel


   Liverpool a trecut de Gomel şi în manşa retur, după ce a triumfat pe Anfield cu scorul de 3-0, în urma golurilor marcate de Borini, Gerrard şi Glen Johnson.

   Brendan Rodgers a început tare, trimiţându-l în teren şi pe Luis Suarez, care a făcut o partidă foarte bună, chiar dacă nu a reuşit să puncteze. Cormoranii şi-au cam făcut de cap pe întreaga durată a meciului, iar numeroasele ocazii ratate puteau mări scorul.

   În minutul 21, Borini a deschis balul, la capătul unui şut dificil care l-a lăsat fără replică pe portarul oaspeţilor. Gerrard a mărit avantajul cormoranilor în minutul 41, iar în repriza secundă, mai exact în minutul 71, Glen Johnson a marcat un gol de toată frumuseţea, după un şut din afara careului. Ce este de remarcat - Suarez a fost servant la toate golurile cormoranilor. De asemenea, poate mulţi au observat, poate nu, însă Joe Allen a fost în tribune la meciul de astă-seară, asistat probabil de agentul său. Este foarte posibil ca acesta să semneze cu Liverpool în următoarele 24 de ore, după ce s-a zvonit în presă că Liverpool a crescut oferta pentru Allen la 15 milioane de lire sterline, activând cu acest lucru clauza din contractul jucătorului.

   Aşadar, jocul lui Liverpool începe să prindă contur, iar trăsăturile stilului managerului nord-irlandez încep să se arate: apărare foarte avansată, pase multe şi scurte pentru a deruta, desface şi ucide adversarul. Ceea ce am observat eu este că loviturile de la colţ sunt în lucru. De fiecare dată, jucătorii lui Rodgers au încercat o schemă diferită la asemenea tipuri de faze, însă este clar că mai trebuie lucrat la acest capitol.

   Astăzi, în jurul amiezii, Liverpool îşi va afla adversara din playoff-ul Europa League, iar dacă vor trece de acest tur, cormoranii vor juca în grupe.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.