joi, 11 aprilie 2013

Acest jucător trebuie urmărit ... !


   Southampton scapă uşor, uşor de grijile retrogradării, după ultimele victorii din campionat, obţinute împotriva lui Liverpool, Chelsea şi Reading. Omul-cheie al acestor partide a fost Jay Rodriguez, un jucător englez de atac, care ciudat, s-ar potrivi perfect stilului de joc pe care îl adoptă Brendan Rodgers la Liverpool.

   În vară, Nigel Adkins, pe atunci antrenorul principal al lui Soton, l-a adus pe Jay de la Burnley, contra sumei de 7 milioane de lire sterline. Ce-i drept, jucătorul britanic nu a prea jucat în perioada acestuia, dar de la venirea lui Mauricio Pochettino, lucrurile s-au schimbat. Rodriguez a devenit star-ul echipei de pe St. Mary, marcând pe Old Trafford, la sfârşitul lui ianuarie, dar şi în confruntările cu Liverpool, Chelsea şi Reading, din ultimele trei etape. Are 23 de ani şi 6 goluri marcate până acum în Barclays Premier League.

   Bunele sale prestaţii atrag deja interesul unor echipa mari din Premier League, printre care se află şi Liverpool. Nu ştiu cât este de adevărat, dar presa din Albion scrie că Brendan Rodgers îl urmăreşte foarte atent pe Jay, fiind plăcut impresionat de prestaţiile sale.

   Am urmărit şi eu duelul dintre Reading şi Southampton. Pot confirma că Rodriguez este un jucător bun, un viitor star al britanicilor. Când ai nevoie de el într-o poziţie ofensivă, îl găseşti acolo unde îţi doreşti. Alături de plasamentul bun, pot afirma că se demarcă foarte bine, având o viteză destul de bună, iar marea majoritate a finalizărilor sale sunt de calitate. Cred că se potriveşte destul de bine în jocul lui Liverpool.

   Dacă privim partea financiară, constatăm că 15 milioane de lire sterline este suma pe care şi-ar dori-o sfinţii pentru el, acest lucru fiind aflat prin diferite zvonuri care circulă foarte, foarte des prin presa britanică. Mulţi spun că este o sumă cam măricică, aşa cum cred şi eu, dar sincer să fiu, aş plăti un maxim 10 milioane de lire sterline pentru el, în condiţiile în care Rodgers crede că s-ar potrivi perfect stilului implementat de el, în urma unor analize foarte atente făcute la Melwood. Nu ne este permis să mai aruncăm bani pe fereastră. Trebuie să gândim de mai multe ori înainte să facem un transfer, iar eu afirm din nou că merită să aruncăm o privire mai în amănunt asupra lui Jay Rodriguez.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.