miercuri, 10 aprilie 2013

Viitorul vice-căpitan ... cine va fi?


   Jamie Carragher se va retrage la finalul acestui sezon. Un jucător cu calitățile englezului este o pierdere mare pentru orice echipă, dar mai ales pentru noi, în condițiile în care acesta a avut un rol extrem de important în cadrul clubului. Jamie a fost vice-căpitan. Evident, retragerea sa aduce în prim plan și o sumedenie de întrebări, din care am ales una destul de importantă, pe care doresc să o supunem dezbaterii în acest articol: Cine va fi următorul vice-căpitan al echipei noastre?

   La prima vedere este foarte ușor să numești un căpitan sau un vice-căpitan, dar analizând mai atent, constați că trebuie să ai în vedere anumite aspecte precum experiența sau puterea de impunere. Ca și conducător de echipă este foarte important să fi un exemplu pentru toți colegii tăi, atât pe teren, cât și în afara lui. Deci, suntem oare preciși în extragerea acelei liste cu posibilii candidați pentru înlocuirea lui Carragher? Să vedem ...

   Pepe Reina - probabil că este favoritul postului. El a preluat banderola în lipsa celor doi căpitani de bază, Gerrard și Carragher. De opt ani este la acest club, fiind un model de urmat pentru ceilalți jucători din echipă.

   Lucas Leiva - un jucător important la Liverpool, chiar dacă în trecut îl doream transferat la o altă echipă, datorită performanțelor sale jalnice. Eu văd că începe să fie un jucător de calitate, de care Liverpool are nevoie în fiecare meci, însă nu cred că l-aș alege pe el în detrimentul lui Reina.

   Luis Suarez - din câte îmi amintesc, urugayan-ul a fost o singură dată căpitan în acest sezon, într-un meci din cupă. Totuși, eu nu aș miza nici pe el, dar aș miza pe următorul candidat prezentat, care este ...

   Daniel Agger - jucător cu un spirit de luptător, foarte preocupat de tot ceea ce se întâmplă în joc. Un tip destul de agresiv în teren, cu o știință a jocului foarte, foarte dezvoltată în bine. Este căpitanul naționalei Danemarcei, lăudat de toată lumea pentru atitudinea sa. Observăm și noi câteodată impulsul trimis de acesta echipei, prin urcările sale în jumătatea adversă.

   Jordan Henderson - un alt jucător pe care eu l-aș lua în calcul. Îl văd ca pe un fotbalist agresiv în teren, determinat, asemănat foarte mult cu Steven Gerrard. După părerea mea, este tipul de mijlocaș box-to-box, așa cum este Stevie. Îl văd jucând și ca mijlocaș defensiv, central sau ofensiv. Îmi place de el. Îi prevăd un viitor productiv pe Anfield.

Dar voi, fani ai lui Liverpool, cine credeți că este cel mai potrivit pentru a prelua rolul de vice-căpitan de la Jamie Carragher (pot fi incluși și alți jucători, nu neapărat cei din listă)?


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.