sâmbătă, 6 aprilie 2013

Joe Allen - un transfer de bun augur?


   Brendan Rodgers l-a cumpărat înainte de începerea sezonului curent de la fosta sa echipă. Liverpool a plătit pentru el 15 milioane de lire sterline. Mai apoi, debutul jucătorului galez a venit în prima etapă, urmând ca în următoarea întâlnire din campionat, împotriva lui Manchester City, să fie declarat omul meciului. Primul său gol a venit abia în ianuarie, împotriva lui Oldham Athletic, iar peste câteva săptămâni a marcat şi împotriva lui Zenit, în Europa League. Însă, o problemă mai veche nu i-a dat de ales, fiind operat la umărul stâng. Va rata restul sezonului, dar va reveni în următorul, cu forţe noi. Este vorba despre Joe Allen.

   De multe ori m-am întrebat dacă transferul acestui jucător a fost unul reuşit. Îmi amintesc că la debutul său, am rămas oarecum surprinşi de pasele bune pe care le dădea, nu degeaba fiind numit şi Jucătorul Lunii August. Din nefericire, a urmat o perioadă mai proastă pentru el, prinzând şi câteva meciuri din postura de rezervă. A fost operat şi va reveni odată cu începerea pregătirii pentru sezonul următor.

   Într-o declaraţie pe care a acordat-o în ultimele zile, Allen recunoştea că performanţele sale din acest sezon nu au fost bune, însă susţine în continuare că mai are multe de arătat pe Anfield. Eu nu l-am urmărit la Swansea cu atenţie, însă ştiu că era un jucător de bază. Înainte de transferul acestuia la Liverpool, îşi prelungise contractul cu echipa de pe Liberty Stadium până în 2015.

   Totuşi, în ciuda unor evoluţii proaste, cred că Allen este un jucător de care Liverpool are nevoie pe viitor. Sunteţi de acord sau aveţi altă părere?

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.