marți, 9 aprilie 2013

Trebuie să avem răbdare cu Brendan


   Meciul cu West Ham United a spus multe despre Liverpool, de la plecarea lui Rafael Benitez. Punctele pierdute pe teren propriu ne costă foarte mult, iar de ceva timp nu prea reuşim să ne dăm seama şi să remediem acest lucru.

   De aceeaşi problemă s-au lovit şi Roy Hodgson, Kenny Dalglish şi Brendan Rodgers. Hodgson nu a fost ajutat de transferurile sale slăbuţe, dar nici de stilul rudimentar de fotbal abordat. Dalglish nu a putut să impună o identitate echipei, dezvoltând foarte mult abilităţile elevilor săi de a trimite mingea în bară, iar Rodgers se loveşte şi el de aceleaşi probleme pe teren propriu. Jucătorii adverşi blochează şuturi, scot mingi de pe linia porţii, salvează impecabil, dar Liverpool tot nu reuşeşte să împingă mingea între aţe. Dacă doreşti să fi o echipă de top în Albion, trebuie să rezolvi aceste lucruri cât mai repede.

   Totuşi, este Brendan Rodgers antrenorul potrivit pentru Liverpool în aceste momente?


   Răspunsul meu este DA. Brendan are ceva timp de când este la echipă, iar progresul acesteia este cât se poate de evident, prin prisma jocului prestat. Meciuri ca cel cu West Ham o să mai fie şi în sezonul viitor, dar nu este acesta un motiv al pierderii încrederii în antrenor.

   Aducerea unor jucători precum Coutinho sau Sturridge, care au confirmat, nu poate decât să ne bucure şi să ne ajute în avansarea noastră. De asemenea, şi aducerea lui Rodgers a fost o mutare mult mai curajoasă decât se credea. E ceva să aduci un antrenor de 39 de ani, cu doar un singur an experienţă în fotbalul mare.

   Brendan îşi organizează foarte bine activitatea la Melwood. Este sprijinit mereu de toată lumea şi nu cred că este cineva care să-i critice metodele. Echipa joacă un fotbal atractiv, foarte ofensiv. Sub comanda lui, avem deja 59 de goluri şi încă mai putem să înscriem multe. Comparativ cu sezonul trecut, când am marcat doar 47 în toate etapele sau cu sezonul 2010-2011, când am marcat tot 59 în toate etapele, este un mare progres pe faza ofensivă.

   În partida cu West Ham, Rodgers nu a greşit cu nimic. Echipa a presat, a avut posesie, dar când te confrunţi cu echipa unui antrenor defensiv precum Sam Allardyce, care joacă cu şase oameni în apărare pe faza defensivă, e foarte greu să faci ceva. Pân' la urma urmei, nu este vina lui Brendan că jucătorii nu au reuşit să treacă de puternicul James Collins, nu?

   În concluzie, susţin încăodată că Brendan Rodgers este omul potrivit pentru Liverpool. Trebuie să avem răbdare, pentru că nici Shankly, nici Alex Ferguson nu au creat echipe puternice într-un sezon.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.