joi, 11 aprilie 2013

Undă verde pentru sistemul 'Goal-Line'!


   S-a decis ... din următorul sezon, Barclays Premier League va 'găzdui' Goal-Line Technology, bazată pe Hawk-Eye, aceasta din urmă fiind tehnologia care se foloseşte şi la tenisul de câmp, prin turneele importante, precum cel de la Wimbledon.

   Acest sistem foloseşte şapte camere plasate perfect, care vor preciza într-un mod milimetric dacă mingea a trecut de linia porţii sau nu. Primul duel care va fi supus unui astfel de control, va fi cel din Community Shield (Supercupa Angliei), care va avea loc înainte de începerea sezonului viitor, în luna august.

   Evident, fanii au fost întrebaţi şi ei despre acest lucru. Cei de la Liverpool au fost de acord cu amplasarea acestei tehnologii în proporţie de 94%, ceea ce ne formează o imagine mai mult decât clară asupra gândirii fanaticilor suporteri ai cormoranilor.

   De asemenea, mă declar şi eu de acord cu amplasarea acestui sistem. Se întâmplă odată la câteva partide să avem parte de o fază controversată, care să stârnească subiecte de discuţii extrem de durabile. Totuşi, mă tem şi că implementarea cât mai multor tehnologii în sportul rege poate fura din frumuseţea acestuia.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.