luni, 8 aprilie 2013

Ineficienţă ridicată la cornere ...


   Echipa lui Brendan Rodgers nu a reuşit să-şi treacă în cont o nouă victorie împotriva lui West Ham United, partida de pe Anfield încheindu-se cu scorul de 0-0. Este foarte puţin probabil să prindem un loc de competiţie europeană în acest sezon, chiar şi unul de Europa League.

   Am remarcat ieri un lucru destul de important în economia jocului. Liverpool nu este periculoasă mai deloc la loviturile de la colţ. De foarte puţine ori reuşim să punem probleme la acest tip de faze, ceea ce nu face decât să bucure adversarul. În trecutul apropiat, pe vremea lui Dalglish, reuşeam să marcăm des din corner. Nu ştiu cum abordează Brendan acest tip de fază la antrenamente, dar consider că trebuie să punem un accent mult mai mare pe fazele fixe, decât o facem la ora actuală. Premier League este un campionat în care loviturile de la colţ sunt privite de suporteri ca o şansă imensă de a marca, ca dovadă stând bucuria din tribune la un asemenea tip de fază.

   Ca o paranteză la subiectul acestei postări ... după părerea mea, a fost penalty clar la Steven Gerrard, când a fost împiedicat în drumul său spre poarta oaspeţilor, rămânând mai apoi câteva secunde întins pe gazon. Nu spun asta ca o critică asupra arbitrului, ci ca o remarcă făcută după revederea acelei faze de câteva ori. Şi aşa, tot trebuia să-i batem.

   Sper că am trecut deja peste acest semi-eşec. Urmează partida cu Reading, echipă aflată la coada clasamentului. Am vizionat meciul acestora cu Southampton, din această etapă, şi sincer, nu mi se pare că au faţă de Premier League. Mare greşeală au făcut când l-au dat afară pe Brian McDermott. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.