sâmbătă, 10 septembrie 2011

AVANCRONICĂ - Stoke City v Liverpool

   
   După părerea mea, acum urmează cel mai greu test de până acum, din acest campionat, pentru Liverpool, deoarece cormoranii se deplasează la Stoke City, formaţie care a demonstrat că nu pleci prea uşor cu toate punctele de pe Britannia Stadium.

   Liverpool este echipa favorită pe hârtie, care devine din ce în ce mai puternică, după venirea lui Kenny Dalglish la cârmă, dar şi Stoke, prin transferurile realizate în această vară, a arătat nivelul la care doreşte să ajungă. Performanţele echipei lui Tony Pulis din acest sezon de Europa League, nu sunt deloc de neglijat, iar dacă unii consideră că obţinerea victoriei este facilă, atunci acele persoane se înşală amarnic. 

   Stilul de joc a lui Stoke este o reflecţie a fotbalului contemporan britanic, fiind compus din mingi lungi în adâncime, un mijloc robust, cu aripi capabile să centreze foarte bine pentru masivii atacanţi ai formaţiei gazdă. 

   Pe Anfield, Kenny a adus şi a păstrat jucători care se potrivesc filozofiei clubului, iar acum, scoţianul pare să o ducă pe Liverpool, pe calea cea bună … the “Liverpool way”. Din primele trei etape, Liverpool a obţinut şapte puncte, un număr care îi permite momentan şederea pe poziţia a treia a clasamentului, în spatele celor două echipe din Manchester. 

   Stoke City. În tabăra gazdelor, fanii nu se vor bucura prea mult datorită absenţei mult mai experimentatului Rory Delap. Pe lânga acesta, Pulis nu se poate baza pe Danny Higginbotham, Mamady Sidibe şi Ricardo Fuller, toţi fiind accidentaţi. În această campanie de transferuri, ‘potăile’ şi-au betonat apărarea prin aducerile lui Upson şi Woodgate, mijlocul prin aducerea lui Palacios, şi atacul prin aducerile lui Cameron Jerome şi Peter Crouch. Toţi aceşti jucători au acumulat experienţă în Premier League şi se potrivesc de minune jocului formaţiei de pe Britannia Stadium.

   Liverpool. De cealaltă parte, Steven Gerrard nu va face deplasarea, dar acesta va fi ultimul meci în care căpitanul nostru nu va fi în lot. Începând cu etapa viitoare, englezul va reveni în primul 11, după aproximativ cinci luni de absenţă. Glen Johnson şi Charlie Adam vor reveni după accidentările suferite, iar Martin Kelly este incert, dar ar putea reveni. În caz de urgenţă, dacă cei doi fundaşi dreapta de meserie vor fi indisponibili, Dalglish va avea o misiunea grea, cu privire la găsirea unui jucător care să-i poată face faţă lui Etherington. Flanagan ar fi o soluţie, dar după greşeală făcută în meciul cu Sunderland, Kenny îi predă o bună lecţie, ţinându-l pe bancă. Carragher ar putea acoperi partea dreaptă, dar rapida aripă a gazdelor ar putea trece de jucătorul nostru de 33 de ani. Jose Enrique rămâne prima opţiune pentru partea stângă, în timp ce în centrul apărării, Dalglish are mai multe opţiuni. Venirea înaltului Crouch pe Britannia Stadium îi dă bătăi de cap scoţianului, care l-ar putea titulariza pe Sebastian Coates, jucător care îi mai poate pune probleme lui Peter în jocul aerian. Şi cum lui Kenny nu-i este frică de nimic, atunci l-am putea vedea pe uruguayan în primul 11. 

   Jucător de urmărit. Andy Carroll rămâne în continuare principala ţintă a presei, după ce acesta a fost criticat dur de Fabio Capello, cu privire la viaţa sa extra-sportivă. Trebuie să marcheze cât mai rapid şi mai des pentru a prinde încredere, iar apoi, totul va curge de la sine.

   Predicţie. Scorul ales de cei mai mulţi oameni este de 1-0 în favoarea lui Liverpool. La casele de pariuri, Stoke City are o cotă de 3,20, iar Liverpool îşi confirmă statutul de favorită printr-o cotă de 2,20.

   Line-up posibil. Iată formaţiile posibile:
  •  Stoke City: Begovic – Shawcross, Woodgate, Huth, Shotton – Palacios, Whitehead, Etherington, Pennant – Jones, Crouch.  
  •  Liverpool: Reina – Carragher, Skrtel, Agger, Enrique – Kuyt, Lucas, Adam, Downing – Suarez, Carroll.

   Arbitru. Mark Clattenburg va arbitra partida de astăzi.

   Aşadar, ne aşteptăm la un meci de foc pe Britannia Stadium. Formaţia gazdă va încerca să-şi apere teritoriul cu toate forţele, aşa cum a reuşit şi în prima etapă, atunci când Chelsea nu a plecat decât cu un singur punct de la Stoke. Însă, cormoranii par decişi să pună capăt odată pentru totdeauna, ultimelor rezultate proaste de pe acest stadion, iar o victorie i-ar face fericiţi pe toţi. C’mon Liverpool!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.