duminică, 25 septembrie 2011

Care e unsprezecele ideal?



     Kenny Dalglish şi-a conturat cu certitudine, o părere despre cine merită şi cine nu, să joace pentru Liverpool meci de meci, dar, care sunt părerile voastre?

   În cele şase runde scurse din campionatul englez, Sir Kenny a aliniat aproape meci de meci aceeaşi formaţie. În Cupa Ligii, evident, au evoluat alţi jucători, care după părerea mea îşi joacă mult mai bine rolurile în teren.

   În campionat dar şi în Cupă, Reina a fost mereu titular, deci îl scoatem din schemă. Poate că Doni ar fi meritat o şansă în Cupa Ligii, dar nu pot eu să ridic semne de întrebare în această privinţă.

   În linia defensivă, e clar că Carragher, deşi are o vârstă, rămâne principalul stâlp. Agger din păcate s-a accidentat (familiar, poate pentru fani). Locul lui Skrtel clar e pe postul de fundaş central, nicidecum fundaş dreapta. Acolo, chiar dacă Johnson încă lipseşte, Kelly îl poate înlocui cu succes, Flannagan de asemenea. Flannagan îndrăznesc să spun că este mai potrivit pe acest post decât Kelly. Cu Fabio mai mereu accidentat, Enrique rămâne singura soluţie pentru campionat pentru postul de fundaş stânga. Robinson e soluţie pentru meciuri facile...exeplu cu Exeter, Brighton...

   La mijlocul terenului lucrurile sunt mai complicate. Gerrard cu certitudine îşi va relua postul printre titulari, dar şi rolul de căpitan şi play-maker. Henderson, nu a confirmat încă şi poate dacă va fi ţinut pe bancă îşi va seama că a fost adus aici să progreseze. Kuyt joacă la fel de bine precum îl ştim. Nu e titular în campionat, dar în Cupa Ligii este. Părerea mea este că invers ar trebui să să facă titularizările celor doi. Lucas cum mulţi preconizau, este titular în campionat, dar şi în cupă; pe merit! Adam joacă foarte bine şi cum e cam lent şi prea hotărât, asta nu duce nu numai la lucruri bune. Părerea mea este că Spearing l-a înlocuit foarte bine în meciul de cupă, şi dacă Sir Kenny l-ar lua în serios pe Jay, poate că el ar fi titular şi în unele meciuri de campionat. Cred că ar face cuplu interesant cu Lucas. Downing este titular incontestabil ca aripă stânga. E bine că în cupă este menajat. Maxi Rodriguez a jucat în cupă însă în locul său, şi a făcut-o destul de bine. Mai bine decât mă aşteptam. În acel meci cu Brighton, cu Maxi şi Kuyt în teren, pasele au mers nemaipomenit de bine. Nu dau vina pe valoarea echipei adverse, ci pe măiestria celor doi de a plimba balonul.

   În atac, avem trei piloni: Suarez, Bellamy şi Carroll. Suarez, după cum ne-a obişnuit, mereu fâşneţ, şiret, face treabă foarte bună. Bellamy nu joacă mai deloc în campionat, dar în cupă, este cel mai bun de pe teren. Poate că ar trebui ca el să fie titular în locul "namilei". S-a dovedit în ultimul meci de cupă faptul că parteneriatul dintre Bellamy şi Suarez este mult mai productiv. Carroll, ca şi celalalt tânăr adus, poate îşi va da seama că a fost adus la Liverpool, să progreseze, dar după banca de rezerve. 

   Primul unsprezece pentru campionat din perspectiva mea este următorul:

Reina

Flannagan                    Skrtel                 Carragher                 Enrique

   Kuyt                          Lucas                    Gerrard                   Downing

   Suarez                    Bellamy

   La comentarii vă rog să lasaţi primul unsprezece al vostru. Evident că nimeni nu o să ţină cont de opiniile noastre, dar fanclubul e înfiinţat pentru a ne exprima părerile.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.