miercuri, 21 septembrie 2011

A revenit Gerrard: Brighton 1-2 Liverpool

   
   Liverpool s-a calificat în următorul tur al Cupei Carling, după ce a trecut de ocupanta locului trei în Championship, Brighton & Hove Albion, cu scorul de 2-1.

   Prima repriză a fost una perfectă pentru echipa noastră, care a dominat jocul pe întreaga durată a ei. Craig Bellamy i-a răsplătit lui Dalglish oportunitatea de a juca titular, marcând un gol frumos, după o fază excelentă, la care Suarez a fost servant. Câteva minute mai târziu, portarul gazdelor a ieşit hazardat pe o minge, iar Kuyt a reluat cu capul, mingea fiind scoasă cu un efort mare de pe linia porţii, de un jucător al gazdelor. Suarez trimite cu capul mingea în bara laterală, urmând ca Bellamy să-l surprindă din nou pe portarul gazdelor cu un şut de la vreo 35 m, direct în bara transversală. Spearing şi-a încercat şi el norocul, şutând periculos către poarta lui Ankergren, dar mingea a lovit din nou bara laterală. Spre finalul reprizei, Brighton a avut o ocazie imensă, dar Kelly a salvat în ultimul moment, plonjând la disperare în faţa atacantului advers, care era foarte aproape de a introduce mingea în poartă.

   A doua repriză a fost mai echilibrată, Brighton intrând mai motivată de la cabine, dar revenirea lui Steven Gerrard a fost cel mai frumos moment. Tot stadionul l-a aplaudat pe omul care şi-a primit banderola de la Carragher, după cinci luni de absenţă. Însă, nu după mult timp de la intrarea englezului, Kuyt a mărit scorul la 2-0, după un contraatac de clasă a lui Liverpool. După marcarea golului, cormoranii erau mai relaxaţi, dar Jamie Carragher nu s-a putut abţine şi a provocat un penalty în minutul 90, transformat de Barnes, dar golul său nu a mai avut mare efect asupra echipei calificate, care este Liverpool.

   Aşadar, după o calificare pe deplin meritată, cormoranii se pregătesc pentru meciul cu Wolverhampton de sâmbătă, în speranţa că vom obţine cele trei puncte necesare.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.