luni, 16 iulie 2012

Carroll ar putea pleca



     Masivul atacant englez al grupãrii de pe Anfield nu a reuşit sã impresioneze din momentul transferului sãu la Liverpool de la Newcastle United pentru suma colosalã de 40 de milioane de lire sterline. Deşi a devenit în urma tranzacţiei cel mai scump jucãtor englez, fotbalistul de 23 de ani nu face cinste acestei ”distincţii” ba chiar mai mult reuşeşte sã fie catalogat de cunoscãtorii fenomenului drept una din cele mai mari ţepe din istoria fotbalului. 

   Cu doar 6 goluri în 42 de aparţii în primul 11 al lui Liverpool şi în ciuda încrederii uriaşe care i-a fost acordatã de fostul manager Kenny Dalglish, Carroll nu poate fi catalogat drept un jucãtor de viitor şi cu siguranţã nu pare a intra în planurile lui Brendan Rodgers - fapt confirmat de transferul tânãrului italian Fabio Borini. 

   De menţionat este şi faptul cã Andy era principala ţintã a paselor şi nu de puţine ori era omul care strica acţiunile ofensive ale echipei. Cu un sistem care punea în prim plan calitãţile sale fizice Liverpool a terminat sezonul pe un ruşinos loc 8. Acum însa se pune problema acordãrii unei şanse dar întrebarea mea fireascã este: "cum oare va reuşi sã dovedeascã ceva într-un sistem bazat pe pase la firul ierbii şi a tehnicitãţii jucãtorilor?" 

   Nici chiar cel mai subiectiv raspuns nu-ţi dã o oarecare speranţã şi eu cred cã e timpul ca Andy sã parãseascã onorabil echipa. 

   Dacã vã întrebaţi de ce spun onorabil atunci trebuie sã vã gândiţi la forma sa din ultimele luni. De fapt aceastã formã a sa a convins echipe precum West Ham United, Aston Villa care însã nu şi-a manifestat oficial dorinţa spre deosebire de mai sus numita West Ham al cãrei manager Allardyce a declarat cã Andy e principala lor ţintã de transfer din aceastã varã şi mai nou se zvoneşte de o notabilã ofertă din partea acestuia de 15 milioane de lire sterline. Un nivel însã prea jos pentru Carroll care cu siguranţã nu ar accepta sã plece decât la o echipã ce se luptã pentru poziţii mai onorabile decât salvarea de la retrogradare. 

   Norocul nostru se poate numi chiar Newcastle United, echipã care dupã ce a înaintat o ofertã de împrumut - respinsã de cãtre Liverpool conform raporturilor - doreşte şi e dispusã sã scoatã 13 milioane pt a-l aduce înapoi acasã pe Andy care nu ar spune nu întoarcerii pe St James Park, lucru confirmat de surse apropiate ale jucãtorului.  

*Articol realizat de Gogu.


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.