duminică, 22 iulie 2012

Rodgers - debut cu un egal

   Primul meci al cormoranilor din această vară s-a terminat, aşa cum a intuit Florin, "prieteneşte" cu un egal. Partida cu Toronto a reprezentat şi debutul lui Brendan Rodgers pe banca lui Liverpool, care pare că a implementat un stil diferit de joc.


   Tinerii jucători folosiţi de Rodgers au început să paseze necontenit încă din startul partidei, astfel că după prima jumătate de oră de joc Liverpool avea o posesie de 75% a mingii. Într-adevăr ocazii nu prea au fost, dar trebuie să ne gândim că pe teren au fost jucători ca Pacheco, Eccleston sau Ibe, care, pe lângă faptul că nu au jucat prea multe meciuri până acum, sunt şi la o vârstă frageda. De exemplu, Ibe, care mie mi-a plăcut foarte mult, va împlini 17 ani abia în Decembrie. Un alt jucător care s-a mişcat bine în prima repriză, pe lângă Pacheco şi Ibe, a fost Wisdom, care, personal, mi-a plăcut mai mult  decât Flanagan şi cu asta vreau să fac şi trecerea către jocul echipei din a doua repriză.
   
   În a doua parte a jocului managerul nord-irlandez a schimbat întreaga echipă, astfel au ieşit la joc şi Suso, Sterling, Morgan, dar şi Cole, care nu prea s-a văzut deloc. Sterling s-a mişcat foarte bine şi a arătat de ce cu toţii avem aşteptări mari de la el. Suso a făcut şi el o repriză bună, iar în minutul 65 am văzut, probabil, cea mai frumoasă fază a meciului, dribling spectaculos printre 2 adversari şi şut la poartă. Morgan este totuşi cel care a adus egalarea pentru cormorani, care pare un atacant foarte promiţător.

 

   Un alt lucru bun este revenirea lui Lucas, care a jucat în ultimul sfert de oră al partidei.


   Sunt convins că acest meci aduce numai lucruri pozitive şi ne demonstrează că Liverpool are jucători tineri foarte talentaţi, pe care se poate baza în viitor. Sterling, Suso, Morgan sau Ibe sunt convins că vor deveni pionii de bază ai echipei peste câţiva ani. Însă până atunci eu vreau să văd cum vor evolua Gerrard, Suarez, Borini şi ceilalţi pe sistemul lui Rodgers. "You'll never walk alone!"


LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.