sâmbătă, 14 iulie 2012

El este primul transfer

   Iată că acea "eventuală" confirmare oficială a transferului, pe care acum câteva zile am spus că ar fi bine să o aşteptăm, a apărut, iar Fabio Borini a devenit primul transfer din această vară si totodată primul jucător transferat de Brendan Rodgers pe Anfield. Acum când ştim că cel supranumit "noul Inzaghi" este cormoran cu acte în regulă putem vorbi mult mai pe larg despre el.

   Rodgers îl ştie bine pe Borini, pe care l-a antrenat şi la Chelsea şi la Swansea. Eu, personal am încredere în Roders, care mi se pare un antrenor destul de intelignet şi care are o viziune foarte interesantă asupra jocului, iar dacă el a insitat atât de mult asupra acestui transfer înseamnă că Borini este un jucător valoros care va ajuta echipa.

   Asupra tânărului atacant se pot pune multe semne de întrebare, însă majoritatea răspunsurilor le vom primi, cel mai probabil, în sezonul următor. După cum se ştie Borini a făcut parte din lotul Italiei la Euro 2012, dar nu a jucat niciun minut, cu toate că Cesare Prandelli, selecţionerul "squadrei azzura", a folosit cei mai mulţi jucători la acest turneu final. Însă are doar 21 de ani şi sunt sigur că va strânge multe prezenţe în primul 11 al naţionalei sale. Pentru echipa de club, As Roma, a înscris 10 goluri în 26 de meciuri sezonul trecut, iar cât timp a evoluat pentru Swansea a marcat 6 goluri în 9 meciuri, ceea ce mă face să cred că va înscrie multe goluri pentru Liverpool, mai ales că nu are nevoie de prea multe ocazii pentru a înscrie. Un avantaj îl reprezintă faptul că a mai jucat în Premier League, dar şi stiul de joc pe care îi va imprima Brendan Rodgers pe Anfield cred că îl va fi pe plac.

   Este clar că Borini are multe de demonstrat în sezonul următor, atât Rodgers, cât şi fanii cormorani aşteptând multe de la el. Îi urăm multă baftă şi un călduros "You'll Never Walk Alone!" .

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.